calvacocktail3

I min søgen efter æblebrændevinsbaserede cocktails, er jeg stødt på et væld af opskrifter hvor der indgår æble-brandy eller calvados.

Mit nye bekendtskab i æblebrændevinene fra Brænderiet Enghaven var et oplagt valg til denne klassiske cocktail – The Calvados Cocktail!

Ja, det er jo ikke Calvados af gode grunde. Vi befinder os jo ikke i Normandiet. Når råvaren her er af en sådan kaliber som den fadlagrede frugtbrændevin fra Enghaven gør det bestemt heller ikke noget.

calvacocktail2

Iflg. The Savoy Cocktailbook består en Calvados Cocktail af 2 dele Calvados, 2 dele appelsinjuice, 1 del Cointreau og 1 del orange bitter. Den sidste ingrediens forstår jeg ikke helt, da 1/6 bitters i en cocktail ville være noget kraftigt. Jeg valgte at smage til med orange bitters til cocktailen var tilpas dyb i smagen og krydret – 4-5 skvæt blev det til.

calvacocktail1

Alle ingredienserne blev shaket med rigeligt is, og sigtet over i et cocktailglas der havde været en tur i fryseren forinden.

calvacocktail4

Frisk, krydret og med tydelig gennemslagskraft fra æblebrændevinen der nyder godt af den ekstra sødme fra likøren og syren fra appelsinen. Smukt og klassisk.