coldhandsingapore3

I Danmark produceres der efterhånden en del vin. En vinmager skiller sig ud med et meget bredt produktsortiment – Cold Hand Winery i Randers.

Her har jeg brugt Cold Hand Winerys “Det sorte X”. Det er en ultrolig lækker kirsebærlikør som er dejlig fyldig i smagen og samtidig har et dejligt syrekick. Det blev grundlaget i min udgave af en Singapore Sling!

En Singapore Sling er en af de cocktails der har været en del igennem. Fra den tidlige udgave, baseret på de tidligste Gin Slings, med få ingredienser, til Tiki-agtige frugtbomber med masser af lir. Oftest ses den med flere typer likør, frugtsaft af både citrus og ananas osv. Min udgave er med gin, kirsebærlikør og triple sec – det er da til at have med at gøre. I The Savoy Cocktailbook skrives der om en blanding af citronsaft, gin og så kirsebærlikøren. Der findes et utal af versioner, så gå endelig bare amok med din egen udgave.

coldhandsingapore5

Cold Hand Winery er et vineri med masser af eksperimenter. Alt lige fra æbler, pærer, kirsebær, solbær, ribs, rabarber, stikkelsbær, kvæde, jordbær, hindbær, blommer, hyldeblomster og sågar gran har været med i vinmagerens vilde ideer. Der benyttes ofte cryo-koncentration, en teknik hvor man fryser frugtmost og ved optøning opnår en koncentreret frugtsøde som kan benyttes i den videre produktion/blend. Jeg har et kommende blogindlæg i støbeskeen med deres vanvittig lækre Malus X Masculine – koncentreret æblesmag som jeg aldrig har smagt før.

Hovedpersonen blev altså Cold Hand Winerys “Det sorte X”. Et rammende navn til den tætte mørklilla-røde, næsten sorte likør. Likøren er fremstillet ved at lade sorte sure stevnsbær trække i frugtbrændevin i 3 måneder, og herefter lagres den på kirsebærfade. Inden flaskning sødes den med økologisk rørsukker. Det giver en sød/sur likør der minder mig om både syre fra vin, men også om lækre dessertagtige smage ala syltede amarena kirsebær. God balance og et fint grundlag for en cocktail. Et glas af den lækre likør helt for sig selv er nu heller ikke så ringe.

coldhandsingapore2

Min version af en Singapore Sling bestod så af lige dele kirsebærlikør og gin, smagt til triple sec. Her valgte jeg at bruge en gin der har god gennemslagskraft uden at tilføre alt for meget krydderi. Martin Miller’s Westbourne Strength. En gin der har en smagsprofil der primært indeholder enebær og citrus – og en lille smule urtet karakter. Jeg vil ikke fortælle alt for meget om den her, men hold øje med bloggen for der skal nok komme mere med den lækre Westbourne Strength gin.

coldhandsingapore1

Alle ingredienserne blev shaked med rigeligt is og hældt over is i et rocksglas. Dette er måske endnu en afvigelse fra den gængse Singapore Sling…

Garnituren blev selvfølgelig nogle dejlige modne danske kirsebær.

coldhandsingapore4