DenKlodsedeBjoern3

Så er vi alvorligt ovre i kategorien “mikrodestillation”. Den Klodsede Bjørn er dansk vodka. Jep, noget så ærkerussisk som vodka kan selvfølgelig også laves i lille Danmark.

Vodkaen bliver lavet i meget små batches. Den flaske jeg har stående er flaske 42 ud af 45, så knap 23 liter i “batch 19”, produceret hos Trolden Destilleri (og bryghus) i Kolding.

DenKlodsedeBjoern4

På bagetiketten kan man læse at vodkaen hverken er “krydret, filtreret eller unødigt forfinet”. Det har heller ikke været nødvendigt, for smagsindtrykkene efterlader hverken en grov eller uskarp smagsprofil. Smager man på den neat og ved stuetemperatur er det de varme krydderier der styrer. Let toasted med tydelige lakridsnoter og et mundvandsfremkaldende tannin-bid. Køler man den let ned, får man friskhed og noter af græs og lignende “grønne” indtryk.

DenKlodsedeBjoern1

Skal man mixe cocktails med denne vodka, skal man gøre det med respekt for det håndværk der er lagt i. Simple kombinationer der lader kvaliteterne shine igennem. Bedst nydes den serveret i et frossent glas, med en lille salt snack til. Fabelagtig vodka!

Vodkaen kan du bl.a købe i Den Sidste Dråbe i Jægersborggade i Kbh. eller online hos Blok18.dk.

DenKlodsedeBjoern2