empress3

Hvis du ikke har prøvet den krydrede Opihr gin endnu, så skynd dig ud og få fat i en flaske. Den er nemlig ret så spændende, både til G&Ts i sommervarmen, men også til cocktails.

Her har jeg lavet en cocktail der ser ret feminin ud, men med en smagsprofil der er ret maskulin.

Empress of India, det lyder sgu lidt posh. Nu er det ikke fordi jeg vil til at brilliere med at finde på alt for fantasifulde navne til cocktails, men garnituren eller pynten i dette tilfælde er blomsterkarse/tallerkensmækker af sorten “Empress of India”. Det passede bare godt med indholdet.

Blomsterkarsens smag er pebret. Ginnen der er base i cocktailen har masser af sort peber i smagsspektret. Så selvfølgelig har jeg givet den max gas med peber! Læs evt. mit bud på en Opihr G&T ovre hos Gastromændene.

empress2

Det er også en gin der måske deler vandene. Det er absolut ikke en klassisk gin, men den er spændende. Mere en spiced vodka, end en gin vil nogen nok mene.

Og nu til cocktailen: Jeg lavede en sukkersirup der blev kogt op med masser af lækre sorte peberkorn der var varmet godt op på forhånd. Gå ikke ned på kvaliteten af peberkornene, det kan smages! Siruppen fik lov at hvile i 30min inden jeg sigtede den og satte den på køl.

4 cl af den spicy Opihr Gin, 1,5 cl sortpeber-sirup(smag selv til alt efter hvor sød og peberkraftig du vil have den), 4 cl friskpresset limesaft og en tynd skive frisk ingefær shakede jeg med rigeligt is, og strainede det over i et cocktailglas.

Garnér med en blomsterkarse/tallerkensmækker-blomst.

empress1