berrypress6

Her er der bær-power for alle pengene! Friske bær kombineret med dyb og rund slåen-gin og klassisk london dry gin – så er der dømt sol og sommer!

Her har jeg brugt Hayman’s London Dry, Hayman’s Sloe gin og lemonade der trækker med bær i en stempelkande, så man ender med læskende og bærsød sommerdrik.

Det er egentlig en idé jeg har tyvstålet – altså det med stempelkanden. Jeg var sammen med en masse andre bloggere inviteret til menu-launch på Hard Rock Café i København. HRC1Selve maddelen har fået et kæmpe løft ifht. tidligere tiders lidt blakkede turistfælde-ry. Gode burgere og en helt åndsvagt lækker sandwich med langstidstilberedt brisket… mums!

 

Jeg valgte at deltage primært pga. nyhederne på cocktailkortet, i håb om at møde lidt kant og nyskabelse, men jeg blev desværre lidt skuffet. Personligt er jeg til mere klassiske cocktails uden for meget lir. Her var der stort næsten i alle cocktails, flere slags sirup med frugtsmag, og det er ikke lige min kop the.

Der var dog et sjovt påfund med en stempelkande hvor gæsterne selv står for at gøre cocktailen færdig ved bordet.

Min udgave af en ‘Berry Press’ er baseret på endnu mere bær. En kombination af Hayman’s London dry gin og Hayman’s Sloe Gin – ultraklassisk og ren london dry møder sødme og frugt fra en af de bedst afstemte sloegins jeg har smagt.

berrypress3

Slåen-gin er en lidt sjov diciplin, og lidt glemt. Prøv at bruge den som erstatning for grenadine i klassiske opskrifter, eller giv den en chance i dessertkøkkenet – det virker!

berrypress2

Jeg brugte følgende som fyld i stempelkanden:

4-5 jordbær (skåret både i halve, kvarte og små stykker), en håndfuld hindbær, et par både citron og et par kviste mynte.

berrypress1

Bær, citron og mynte røg op i stempelkanden og overhældt med 4 cl Hayman’s London Dry Gin, 1 cl Hayman’s Sloe Gin og toppet op med ca. 15 cl lemonade. Her har jeg brugt Fever-trees lækre sicilian lemonade.

berrypress4 berrypress5 berrypress6

Jeg lod det trække lidt og pressede stemplet i bund og lod det trække lidt igen. Alt efter hvor mange gange man gentager presningen, ændrer sødme og bærsmagen sig selvfølgelig. Den fik ca. 5-6 presninger.

Hele herligheden blev hældt over is i et glas og nydt!

berrypress7