herno_gran_4

Skandinavien ender som en stormagt på spritscenen hvis det fortsætter sådan her… Hernö Brenneri har tryllet en sand perle frem i form af en sprød og frisk gin!

Her har jeg taget fat i deres Swedish Excellence – Organic Swedish Artisan Dry Gin. Jeg benyttede lejligheden til at skænke en Gin og Tonic med de friskeste velduftende granskud fra træerne et stenkast herfra tastaturet.

Hos Hernö har de fremstillet denne økologiske spiritus i små portioner baseret på få botanicals. Her benyttes enebær, kassiabark, korander, citronskal, sort peber og også mere utraditionelle ting som mjødurt, sort peber, vanilje og tyttebær.

Når man først dufter til ginnen får man et frisk pust af enebær og citrus. Man fornemmer også noget “grønt”, men mest af alt – friskhed.

I smagen får man lidt samme indtryk, fjerlet, men alligevel gennemtrængende enebær uden af være tung og krydret. Dette efterfølges af den frugtige kombination af citrus og koriander, som bliver afsluttet med en let sødme og urtet rundhed.

Mundfornemmelsen er blød og fyldig, uden at voldsom alkohol-burn. Man kan sagtens nyde den med en isterning og et stykke citrusskal bare for sig selv.

herno_gran_3

Da grantræerne har skudt nye friske grønne skud for tiden, var det oplagt at matche den friske grannåleagtige enebær med grønne frugtige granskud. Det blev som garniture i en lækker G&T kombi med Hernö ginnen og Fever Tree tonic.

herno_gran_1

Og så er de faktisk ret flotte sådan nogle granskud.

herno_gran_2