rieslingmartini4

I denne uge modtog jeg den lækreste lille flaske (ja, der er desværre kun 50cl i).

Her har vi at gøre med en gin der oser langt væk af lækre blomsternoter og citrus – og med et strejf af reisling. Derfor har jeg valgt at bruge den i en dry Martini med riesling i stedet for vermouth.

Ferdinand’s Saar Dry Gin bliver produceret i Tyskland som et udspring fra den velrenommerede vinproducent Gelltz-zilliken. På Avadis distilleriet har de udviklet denne specielle gin der primært er blomster- og krydderurtpræget. Efter slutdestillering tilsættes en nøje tilpasset mængde Schiefer Riesling. Masser af lavendel og timian præger duften, med blød enebær og citrus. Det samme rammer smagsløgene på en ret lækker måde, blød og absolut ikke skarp. På eftersmagen afsløres den tilsatte Riesling med en tydelig let sødlig smag og rundet vinsmag.

rieslingmartini1

Jeg valgte at lave en Dry Martini hvor vermouth’en er erstattet af Riesling. I dette tilfælde en rest Dr. Loosen 2012 fra køleren. Det er i øvrigt en af de bedste supermarkedsvine der fås til under en hund efter min mening.

rieslingmartini2

Jeg shakede 6cl gin med 1 cl riesling og et mikroskopisk dash Angostura bitter med rigeligt is, og siede det så over i et glas og nød den uden garniture.

rieslingmartini3