absinthmoulinvert3

Absinth er en dejlig oldschool drik. Anissmagende og urteagtig som intet andet. Her vil jeg fortælle lidt om en flaske jeg stiftede bekendtskab med for nogle måneder siden, nemlig den franske Moulin Vert Absinthe!

Mange forbinder absinth med den hallucinogene effekt stoffet thujon (fra malurt) skulle give. Det er dog stærkt overdrevet, da de mængder thujon en moderne flaske absinth indeholder overhovedet ikke kan få en til at se grønne feer eller andre mystiske ting. Øv bøv. Myth busted. Og nu til smagen:

Det er en lækker anis- og urtesmagende spiritus. Absinth er traditionelt lavet med urter som malurt, fennikel og anis. Den er meget stærk mht. alkohol, men skal serveres fortyndet med vand. Denne udgave er på 68% – det er faktisk i den milde ende når det kommer til absinth.

absinthmoulinvert2

Flasken jeg fik fat i er sat i verden af den tyske shop for absintheurs, Alandia.de. De sælger en masse forskellig absinth (og også gin) og har altså også forsøgt sig med at få produceret det selv. Denne bliver produceret i Frankrig.

Når man skal servere absinth som standalone drink, så blandes spiritussen med iskoldt vand så der dannes en såkaldt “louche”. Det giver en uklar og mælkeagtig (af udseende) drik. Når man har tilsat vand, er de 68% knap så farlige mere.

Man starter med at lægge et par sukkerstykker på en absinthske over et glas(dejligt med udstyr!) og hælder forsigtigt absinthen over. Sukkeret skal opløses så man fremhæver de lækre aromaer. Herefter drypper man langsomt iskoldt vand henover sukkeret til det er opløst. Dette giver den ønskede louche-effekt.

absinthmoulinvert4

Der findes nogle ret fancy absinthfontæner som kan dryppe vandet forsigtigt fra en lille hane – det er virkelig for de ultranørdede absintheurs!

Hold øje her på bloggen, for der kommer garanteret også cocktails der har et skvæt absinth i sig på et eller andet tidspunkt…

absinthmoulinvert1