nytaar_romhyldeblomstchampagne_1

Nytårsaften er virkelig en god anledning til at hive de lækreste flasker ud af barskabet, og mixe nogle velsmagende drinks. Jeg har en super sød, ung og smuk (smører altid tykt på, for det kan hun så godt lide) svigerinde der er helt vild med lyserødt. Så den har stået på Clover Clubs, og lignende de sidste par år når de er kommet til nytårsaften her hos os. I år bliver det så til en champagnecocktail. Selvfølgelig med et lyserødt/rødt touch.

nytaar_romhyldeblomstchampagne_4

Jeg valgte derfor at lave en velkomstcocktail ala French 75, som jeg så godt kan lide, blot i en helt anden udformning. Rom blev basis-spiritussen, og krydret med aromatisk og floral hyldeblomstlikør fra St. Germain. Rommen blev nøje smagstestet, og jeg havde fat i flere udmærkede hvide rom. Valget faldt dog på min absolut favorit til premiumcocktails. Nemlig Skotlander White Rum. Den har en skøn kant, og alle de skønne aromaer og kvaliteter en god cocktailrom skal have. Rund og tilpas krydret. Alternativerne kunne sagtens være Diplomaticos Blanco, eller Plantation 3 Stars. Men giv den lidt ekstra gas nytårsaften og køb Skotlander!

nytaar_romhyldeblomstchampagne_5

Den anden store smagsgiver var St. Germain likøren. Fed, sødlig og med lækre hyldeblomst og andre florale noter, giver den virkelige noget smag til dine cocktails. En sand vinder hvis du vil lave feminine cocktails. Champagnecocktails er bestemt i denne kategori, og det mixer bare så forbandet godt!

Cocktailen fik det lyserøde/rødlige touch med en old school “Sunrise” med en teskefuld grenadine. Smukt og ret velsmagende sammen med den tørre champagne ogden aromatiske rom.

Jeg endte med denne opskrift:

30 ml Skotlander White Rum
15 ml St. Germain likør
15 ml Citronsaft
15 ml Sukkersirup (1:1)

Tør Champagne

Shake det hele (undtagen champagnen) med rigeligt is, og dobbeltstrain over i et champagneglas, top op med god tør champagne, og hæld forsigtigt en teskefuld grenadine i inden servering. No Garnish – just a lot of cheering!

nytaar_romhyldeblomstchampagne_3

Herfra Barskabet skal der lyde et stort tak til de der følger, liker og kommenterer her på Bloggen, på Instagram og Facebook og ude i den virkelige verden!

GODT NYTÅR!