header2

Sidst fik du et bud på velkomstdrinks eller cocktails til starteren. Her har du et bud på lidt mere intenst smagende cocktails, der sagtens kan bruges som del af desserten eller bare som afslutning på en dejlig middag.

Her er det lidt sødere cocktails, med fokus på dybde og krydderi i smag og duft. I stedet for gin og lys rom, har jeg her fat i frugtig rye-whiskey, spiced rom og æblebrændevin.

Liquorice Rum Old Fashioned

rumoldfashioned3

Jeg elsker en god gammeldags Old Fashioned (pun intended). Med få gode ingredienser, kan en Old Fashioned virkelig ramme plet. Normalt laves den med bourbon eller rye, men her har jeg valgt at lave en variant med rom.

rumoldfashioned2

Igen har jeg fat i en rom fra Skotlander Spirits. Det er igen den første lyse rom der har fået lov til at trække med masser af lakridsrod, og efterfølgende smagt til med sukkerrørsmelasse. Det har givet en krydret rom som har fået nr. IV. Den har en tydelig lakridssmag og en let sødlig karakter – vel at mærke uden at man går glip af de frugtige elementer fra basisrommen.

rumoldfashioned4

De to andre ingredienser i denne old fashioned er en muscovadosirup, og så Orange bitters fra Bitter Truth.

Liquorice Rum Old Fashioned

Du skal bruge:

8 cl Skotlander RUM IV
3 dashes Bitter Truth Orange bitters
1 cl Muscovado sukkersirup

Cocktailen blandes direkte i glasset. Hæld sirup og bitters i glasset og rør rundt til det er samlet. Tilsæt halvdelen af rommen og en håndfuld isterninger. Rør nu rundt til det hele er blandet godt, og tilsæt is til kanten og hæld resten af rommen i. Giv det hele en røretur igen, og garnér.

rumoldfashioned1

Jeg brugte et stykke lakridsrod med et stykke appelsinskal spiddet på.

 

The Brooklyn Cocktail

brooklyn3

Den klassiske Manhattan kunne lige så godt være på programmet her, men jeg har nu valgt fætteren The Brooklyn. Forskellen er blot at der her bruges tør vermouth og Maraschinolikør i stedet for blot sød vermouth.

brooklyn4

Jeg har valgt den frugtige rye-whisky fra Bulleit Whiskey, kombineret med klassisk tør vermouth fra Noilly Prat. Det giver i sig selv en upfront og frugtig smagssammensætning.

brooklyn2

Ved tilsætning af maraschinolikør og tre store dashes Bitter Truth Old Time Aromatic bitters, får man en dejlig sødme og en kompleks krydret smag.

The Brooklyn Cocktail

Du skal bruge:

6 cl Bulleit Rye
2 cl Noilly Prat Dry vermouth
1 cl Maraschino
3 dashes Bitter Truth Old Time Aromatic bitters

Rør det hele med rigeligt is, og dobbelstrain over i et cocktailglas og garnér med et stykke appelsinskal og en hel sort kardemommekapsel.

brooklyn1

Apple Pie

applepie4

Denne cocktail kan faktisk være en lille dessert i sig selv. Vi er ude i en gang æble, mandel, cremet og krydret sag.

applepie3

Ovre på Randersegnen ligger Brænderiet Enghaven. Der laves nok danmarks lækreste brændevin. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at smage et udvalg af de ædle dråber. Denne cocktail er baseret på den fadlagrede æblebrændevin der har en tilpas tyngde og utrolig blød og flot æblesmag.

applepie1

Kombineret med den grappabaserede mandellikør fra Nardini, er vi jo hurtigt ovre i noget der minder om gammeldaws æwlekage som min Mormor lavede. Bare boozed up! Mandellikøren er en ret voldsom sag på 50%, så den kunne i princippet kombineres direkte med æblemost. Duften er pakket med mandel, og smagen ligeså. Jeg kunne lige forestille mig at flambere blommer eller kirsebær i denne… det må vente til sommer.

Apple Pie

Du skal bruge:

4,5 cl Enghaven fadlagret æblebrændevin
1,5 cl Sukkersirup
1,5 cl Citronsaft
3 cl Nardini Mandorla mandellikør

Shake alle ingredienser med rigeligt is, strain over i et cocktailglas og riv muskatnød over. Garnér med en kanelstang.

applepie2

Det var en omgang krydrede cocktails fulde af smag. I næste indlæg er der Champagnecocktails på programmet – glæd dig!