header4

Jeg er vild med Champagne. Det er efter min mening den drik der burde serveres ved alle festlige og ufestlige lejligheder. Period. Så nytårsaften er jo min juleaften, da der som regel skal tages hul på en del flasker af den slags. I love it! Man kan selvfølgelig også gøre det hele endnu mere festligt og mixe lidt cocktails hvor denne ædle vin indgår. Jeg har valgt en god standard Champagne fra Veuve Clicqout – du kan selvfølgelig bruge din yndlingschampagne, bare husk at det skal være en tør en af slagsen.

Her er tre bud på Champagnecocktails:

French Menta 75

frenchmenta4

I denne klassiske cocktail fra den legendariske New York Bar i Paris kombinerer Champagne med en anden af mine yndlings spiritusser, nemlig gin! Dejligt. Originalt er denne cocktail en blanding af gin, citronsaft, sukker og Champagne. Jeg har valgt at give den lidt ekstra zziiing med lidt pebermyntebitter.

frenchmenta3

Cocktailens base med gin skulle selvfølgelig være en gin der kan skinne igennem. I min top 10 over yndlingsgin findes bl.a. Ferdinand’s Saar Dry Gin. Med et utroligt komplekst smagsspektrum kan denne gin sagtens hamle op med både syre, sødme og den ekstra spice man vælger at tilsætte sine cocktails. Monkey 47 fans bør prøve denne. Det bliver fast inventar – Så er det sagt.

frenchmenta2

Som sagt tilsætter jeg pebermyntebitter til denne cocktail. Valget faldt på Fernet Branca Menta. Så kan man lige få styr på maven også. Men bortset fra at være urtemedicin til ferierejsende, så er det faktisk et udmærket cocktailkrydderi.

French Menta 75

Du skal bruge:

3 cl Ferdinand Saar Dry gin
1,5 cl Citronsaft
1,5 cl sukkersirup
1,5 cl Fernet Branca Menta

Shake alle ingredienser med rigeligt is, og strain over i et Champagneglas. Top forsigtigt op med Champagne og garnér med en citronskal-twist.

frenchmenta1

Old Coffee Cuban

oldcoffeecuban2

Denne cocktail er baseret på en Old Cuban. En slags mojito med Champagne i stedet for danskvand. Jeg har dog fjernet mynten og erstattet den med kaffelikør, da det egentlig var noget jeg lavede som en ledsager til dessert.

oldcoffeecuban1

Rommen til denne drink er en dansk rom. Den bliver til på Brænderiet Enghaven nordøst for Randers. En dejlig rom med tydelig fadsmag og en behagelig sødme. Eftersmagen er lidt nøddeagtig og virker ristet. Smukt.

oldcoffeecuban3

Kaffelikøren blev en gang Kahlua. Den fejler nu ikke noget, men man kunne også have lavet den selv. Det har jeg før eksperimenteret med til White Russians, og det er egentlig ikke svært. Koldbryg en kraftig gang kaffe, og tilsæt rom eller neutral alkohol og en tilpas mængde sukker.

Old Coffee Cuban

Du skal bruge:

3 cl Enghaven Oak Aged rom
1,5 cl Kahlua
0,5 cl Sukkersirup
1,5 cl Limesaft
1 dash Angostura Orange
Ca. 1 cl æggehvide

Shake alle ingredienser, først uden is for at få æggehviden til at skumme godt. Shake så med rigeligt is, og strain over i et Champagneglas. Top forsigtigt op med Champagne og riv limeskal over.

oldcoffeecuban4

Liqoncello

liqoncello1

Kodeordene her er lakrids og citron. Indrømmet, der kan godt gå for meget lakrids i den engang i mellem. Men når man nu får fingrene i en vellavet lakridslikør, så bliver man jo næsten nødt til at mixe lidt med den. Livet er hårdt (og i dette tilfælde velsmagende).

liqoncello2

Lakridslikøren Liq er en heftig sort sag lavet på lakrids fra Calibrien i syditalien. Tykflydende, sødlig og med en intens smag af rålakrids. Den har også den evne at når den shakes giver godt med luftigt skum, bestemt en dejlig feature når den bruges som her. Kombineret med en intenst citronsmagende Lemoncello fra Lemò, blev det basen for denne cocktail

liqoncello4

For at holde de sødlige likører i skak og gøre det hele mixbart, brugte jeg den dejlige Citadelle 6C vodka.

Liqoncello

Du skal bruge:

1,5 cl Liq
1,5 cl Lemoncello
2 cl Citadelle vodka

Shake alle ingredienser med rigeligt is, og strain over i et Champagneglas. Top forsigtigt op med Champagne og drys med rålakridspulver fra Bülow.

liqoncello3

Det var så tre bud på lækre Champagnecocktails. I det fjerde og sidste indlæg om nytårscocktails kan du læse om longdrinks, så du kan party all night long! Stay tuned!