Corngrenade1

Gammeldags hjemmebrændt på syltetøjsglas? Ja, hvorfor ikke! Ole Smoky Moonshine i Tennessee laver whiskey, der i hvert fald rent storymæssigt og visuelt, leder tankerne hen på noget Fætter Bubba med den lasede undertrøje kunne have lavet ude i skuret ved siden af traileren. Her har jeg brugt deres Original Moonshine. En whiskey destilleret på majs, ulagret med en alkoholprocent på 50%. Det er en ret sjov whiskey – ikke voldsom kompleks smag først, men eftersmagen giver et ret forfriskende spark.

Corngrenade4

Den er sjov som shots, og er et partypiece i sig selv bare i måden den præsenteres. Men her har jeg dog brugt den i en cocktail, der sagtens kunne blive en sommerklassiker her hos mig.

Jeg valgte at kombinere med noget så amerikansk som root beer. Smagen af root beer minder mest af alt om Jenka tyggegummi. Temmelig specielt, men det fungerer super godt med den skarpe og let mintede/lakridsede eftersmag fra whiskey’en.

Corngrenade3

Jeg brugte følgende:

45 ml Ole Smoky Original Moonshine
20 ml citronsaft
15 ml sukkersirup
Granatæblekerner fra ca. et halvt granatæble
Root beer til at toppe op med

Jeg shakede alt undtagen root beer’en og hælde det i et stort glas fyldt med knust is og en ekstra sjat granatæblekerner. Top det hele op med root beer og rør lidt rundt med et sugerør.

Corngrenade2

Shine on you crazy diamond!