orangeten2

Nogle gange er nyhederne indenfor spiritus ikke så omfattende, som f.eks denne, at Tanqueray No. Ten har fået nyt flaskedesign. Det giver selvfølgelig anledning til at få fokus på det lækre indhold, som ikke har ændret sig!

Her har jeg brugt Tanqueray no. Ten til en variant af Tanqueray’s egen opskrift på en Tiny Ten. Min udgave er med appelsin i stedet for grapefrugt, og med lidt ekstra krydderi fra ananas-salvie og lidt orangebitters.

Det tidligere flaskedesign var en høj og slank mørkegrøn flaske. Det har man ændret til helt andet design der leder tankerne hen på 1920’ernes art deco. Flasken er udformet som en Manhattan-shaker i en lidt lysere grøn farve end tidligere. Den er faktisk ret så smuk.

Men nu er det jo ikke flasken det skal handle om, men indholdet: Ginnen er fløjlsblød og indbydende, med masser af citrussmag og en let floral karakter.

Jeg har mange steder læst om denne gin, at den skulle være den perfekte martini-gin. Meget taler også for det, men det falder ikke helt i min smag – på trods af den kraftige alkohol, synes jeg det bliver for blødt og afrundet. Men sådan er vi så forskellige!

Som gin til G&T synes jeg faktisk den fungerer temmelig godt. Med den sødlige og indbydende 1724 Tonic får man en G&T der er til den søde side, men vil please rigtig mange. Også folk der normalt holder sig fra G&Ts.

orangeten1

Jeg har her valgt at variere udfra Tanquerays egen Tiny Ten opskrift: originalen foreskriver gin, grapefrugt og sukkersirup. Mit bud består af 5 cl Tanqueray No. Ten, 1 cl sukkersirup, 1 kvart appelsin, 1 dash angostura orange og 3-4 blade ananassalvie.

Jeg startede med at muddle appelsin, bitters og salvien i en shaker hvorefter jeg tilsatte is og gin og shakede det til det var iskoldt. Det blev dobbeltstrained over i et cocktailglas og garneret med et ananaskirsebær.

orangeten3