vodkamartini2

Normalt er jeg ikke til vodka. For mange dårlige oplevelser, og alt for meget dårligt spiritus. Men der findes rigtig meget lækker vodka derude – her har jeg fundet mig en ultrablød single rye vodka fra polske Sobieski. Den har jeg valgt at lave mig en Vodka Martini med!

Sobieski Estate er lavet på 100% Dankowski-rug, destilleret på Polens ældste destilleri. Den udmærker sig ved rent faktisk at have noget smag i sig, og ikke kun en endimensionel smag af alkohol.

vodkamartini3

Smagt neat, fornemmer man en let bitter/syrlig smag. Det er lidt svært for en amatør som mig at sætte ord på, men smagen af korn – bittersyrligt og til sidst lidt sødme. Man har med det samme en blød fornemmelse i munden, og langt fra en kraftig brændende alkohol. Køler man vodkaen ned bliver den endnu mere mundvenlig – så det er klart en farlig sag hvis man serverer den som shots til mad osv. Mmmmm caviar og vodka!

vodkamartini4

Jeg coatede først is i et bæger med lidt vermouth og siede det fra igen. Herefter tilsatte jeg 8 cl af vodkaen og rørte det til det var kølet godt ned. Herligheden blev strained over i et cocktailglas og garneret med en kvist surkløver (ala skovsyre… men ikke vildtvoksende)

vodkamartini1