metropole_6

Jeg fik her i weekenden fingrene i en tysk brandy. En ret så lækker sag, fra producenten Asbach. Det er druebaseret brændevin, lagret på egetræsfade, hvilket giver en utrolig rund og spicy smagsprofil. Udover at være et skønt alternativ til Cognac og Armagnac, så kunne jeg ikke dy mig for at mixe en cocktail med den også.

metropole_2

Når nu brandy’en er tysk, hvorfor så ikke mixe en cocktail ud af tyske ingredienser? Opskriften er dog ikke tysk, men tilbage fra cocktailens ungdom i 1890’erne. The Metropole bliver først kendt efter George Kappeler skriver om den i Modern American Drinks i 1894. Dengang bestod den af lige dele brandy og tør vermouth, tilsat bitters. Med tiden er den gjort mere brandy-forward, og bliver ofte også tilsat lidt sødme.

Jeg valgte min all-time-favorite vermouth fra tyske Belsazar. Frugtig, floral og frisk. Belsazar laver også en helt fantastisk sød rosé vermouth, men mere om den en anden gang.

metropole_5

Med de to grundingredienser på plads, stod valget på bitters selvfølgelig også på et par tyskere. The Bitter Truth laver virkelig skønne bitters, i alle mulige afskygninger. Opskriften på The Metropole kræver både orangebitters og et par dashes Peychaud’s. Orangebitteren er helt fantastisk, mere skarp og frisk end den klassiske Angostura Orange. Som erstatning for Peychaud’s brugte jeg Bitter Truth Creole Bitters. Den har den samme lækre farve, og lidt af den samme bæragtige sødme. Tydelige anisnoter som Peychaud’s, men med en dybere “jordet” kryddersmag.

metropole_4metropole_3

Min version endte med disse forhold:

45 ml Asbach 8y Privatbrand
20 ml Belsazar Dry Vermouth
1 teske sukkersirup
1 dash Bitter Truth Orange bitters
2 dashes Bitter Truth Creole Bitters

Rør med rigeligt is, og strain over i et nedkølet cocktailglas. Tag et blad citronmelisse og giv det et klask i håndfladen. Læg det forsigtigt ovenpå og servér.

metropole_1