Le Mans 2012 ret 1: Rejesoufflé, friteret kartoffel og rød syre

reje1

I weekenden stod den jo på racerløb fra Frankrig – Tom K og resten af danskerne skulle kæmpe om at komme først til det ternede flag efter 24 timers hårdt arbejde. Som ledsager til racet havde jeg lavet noget mad i forskellige afskygninger.

Her er det appetizeren, som egentlig skulle have været østers på samme måde – men de små dyr snød mig.

Ærgeligvis var de østers jeg havde købt døde… og sådan noget skal man ikke spøge med at indtage. Man kan være uheldig, og jeg tror jeg desværre havde fået de sidste af de “ældste” hos fiskehandleren. Halvtørre og stinkende var de desværre.

Så måtte man jo finde på noget andet; rejer går man aldrig galt i byen med, så jeg lavede en soufflé med rejer istedet for østers.

Rejerne blev pillet og skallerne ristet i smør og sigtet – derefter blev smørret og lidt hele rejer blitzet med Bamix’en til en lind masse. Det brugte jeg så til at lave en opbagning, som blev tilsat æggeblommer da det havde kølet lidt. I massen vendte jeg så stiftpiskede æggehvide og hældte det i østersskaller(grundigt rengjorte) og gav det en tur i ovnen lige inden servering.

Et par lækre rejer ovenpå, og friterede strimler af kartoffel(skåret med juiliennejern) henover + nogle lækre blade rød syre.

Til retten fik vi en lækker og frisk Piper-Heidseick Brut NV Champagne

3 comments

  1. […] 1. ret: Rejesoufflé, friteret kartoffel og rød syre […]

  2. Mads Schytte siger:

    Lækkert – denne skal bestemt skrives bag øret til næste år!

    • Sjønne siger:

      Tak – den blev desværre lidt tacky med østersskallen, når nu der desværre ikke var østers i. Kombien var OK, men ikke lige det jeg havde tænkt mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *