Julefrokostretter: Mørbrad som flæskesteg med røget svær og brun-sovs-mos

flaeskesteg2

Sidste kødret var denne “flæskesteg” – helstegt svinemørbrad med flæskesvær fra røget flæsk, en kartoffelmos med smag af flæskestegssauce og rå rødbede på toppen.

Jeg har før lavet svinemørbrad sousvide, men efterhånden er jeg gået over til at stege kødet på en pande, og konstant glasere med fedstoffet tilsat krydderurter. Det giver den lækreste stegeskorpe.

Svinemørbraden blev trimmet helt ren og rullet i havsalt. Kødet fik lov at nærme sig stuetemperatur før det blev stegt, først ved høj varme i olie og derefter ved mediumvarme tilsat en stor klat smør og en kvist timian og et knust fed hvidløg. Imens kødet steger hælder jeg konstant fedstoffet udover den flade der ikke vender mod panden, på den måde når kødet aldrig at falde nævneværdigt i temperatur, og man får en lækker stegeskorpe.

Sværen fra et stykke røget flæske blev klippet i små stykker og friteret af flere omgange til de var godt sprøde.

Det aftrimmede fedt og kød fra mørbraden blev kogt med cognac, løg og lidt urter til en fond. Fonden blev kogt ind til den var godt mørk og tilsat en fyldig kartoffelmos med rigeligt smør og et dash piskefløde.

2 comments

  1. Martin siger:

    Bliver elementerne i retten serveret varme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *