Chokoladesorbet med krystalliseret hvid chokolade og myntesne

chokosorbet2

Efter at have læst Paul Cunningham’s seneste bog “Paul Food”, faldt jeg over en lækker lille chokoladesorbet iblandt de mange sider med lækre opskrifter og anekdoter. Den lille kemiker kom også på banen med mynte-“sne”

Sorbet’en blev lavet med chokolade og mørk rom, og blev desværre en anelse grynet. Jeg tror at min gamle is-maskine synger på sidste vers, da den ikke helt kunne nå at køre sorbet’en jævn inden køleevnen fra elementet slap op. Ny kompressormaskine står øverst på ønskesedlen her til jul tror jeg 😉

Under sorbet’en, dryssede jeg noget krystalliseret hvid chokolade, dvs. hakket hvid chokolade bagt i ca. 10min @ 180gr til det bruner og bobler. Derefter kølet af og smuldret.

Mynte sneen blev lavet med lidt mynteolie jeg havde lavet for nogle uger siden(mynteblade knust i en morter med vindruekerneolie, trækker ca. 1 uge på køl og filtreres derefter). Olien blev blandet med maltodextrin, og vupti har man “sne”.

Her kan du se Danmarks største udvalg i ismaskiner til hjemmebrug

5 comments

  1. Hej Sjønne
    Det med sneen lyder ret spændende….. Hvor får man far i maltodextrin? Og er det det samme som man kan købe som en slags energi-pulver ? Er der et sted man kan lære mere om sneen ? Mvh
    Michael

  2. Maja siger:

    Kære Sjønne

    Jeg er helt tilfældigt landet her på din blog – og nøøj, hvor jeg er glad for det. Sikke nogle lækre opskrifter. Og super flot anrettet!

    Mange chokoladehilsner Maja :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *