Appelsin-sorbet og chokolade med safran-marshmallow

appelsinsorbet2

Her er en dessert med et enkelt element der ikke helt gik som det skulle, men fungerede ret godt alligevel.

chocolat.dk, havde Maja lavet de fineste skumfiduser – og dem ville jeg da også prøve at gå i krig med. Resultatet blev ikke som ventet…

Jeg lavede en sorbet-is af appelsinsaft, appelsinskal, og sukker kogt til en sukkerlage og kørt på ismaskine med en pisket æggehvide.

Til isen skulle der så høre en skumfidus, eller marshmallow, til. Jeg prøvede så godt jeg kunne, og fulgte opskriften. Eneste forskel var smagssætningen – jeg ville lave en slags frisk/aromatisk version med safran. Sammen med appelsinsorbet’en og chokoladen skulle det være en vild kombi.

Men jeg tror at jeg failede lidt med mængden af gelatine og den måde det hele skulle piskes sammen. Det hele blev lidt runny, og ikke luftigt.

Efter anden portion gav jeg op, men besluttede mig for at bruge marshmallow-massen(der var semi-stivnet) alligevel.

I bunden af en dyb tallerken dryssede jeg spåner af god Valrhona chokolade (85% Le Noir Extra Amer), et “æg” af isen ovenpå og så en klat marshmallow ved siden af. Den halvflydende skumfidus fik et tur med gas-brænderen til overfladen var karameliseret. Det gav en god “skal” med klistret chewy indre.

Kombinationen af frisk appelsin, krydret safran, bitter chokolade og den klistrede meget søde marshmallow gav ret god mening alligevel :)

Her kan du se Danmarks Største Udvalg i Ismaskiner til Hjemmebrug

 

7 comments

 1. Maja siger:

  MUMS, Sjønne. Hvor er det bare en smuk dessert. Med fine-fine farver. Jeg synes faktisk, at din alternative skumfidus ser ret fancy ud :)

 2. Jeg bruger en opskrift med æggehvider som jeg har lavet nogle gange med en succerate på 100%
  http://lofoloco.wordpress.com/2011/08/05/marshmallows-eller-skumfiduser/

  Held og lykke med den næste portion :-)

 3. Sjønne siger:

  Hej Christoffer

  Jeg har endnu ikke fundet ud af hvor det var jeg f’ede up begge gange jeg prøvede… for jeg tror ikke at Maja’s opskrift fejler noget.

  Men næste omgang vil jeg prøve begge, og se hvilken version der passer bedst til mine evner/råvarer/afmåling.

  Tak :)

 4. Ærgerligt at du ikke fik skumfidusen helt perfekt, men så længe den smagte godt så går det nok 😀
  Lyder spændende med den smagskombination.. Har jeg nu ikke hørt før, men lækkert ser det ud :)

  Jeg bliver nødt til at spørge… Hvordan sørger du for at isen har den rette konsistens, så man kan lave så perfekte quenelle? Har du en pacojet? :O

  • Sjønne siger:

   Det var en temmelig mellemøstlig dessert synes jeg… det smagte dejligt krydret og friskt på samme tid – safran, appelsin og chokolade er ikke en dum kombi.

   Når jeg tager sorbet’en ud og lader den stå ved stuetemp, lader jeg den stå til isen i kanten af bøtten er ret blød, og så starter jeg med en spiseske der.. og lader det “rulle” sammen imod midten af bøtten der er mere frossen. Så har man noget blødt og noget knap så blødt på skeen, og man kan forme med 2 skeer til man har noget der er ensartet.. skiftevis fra den ene til den anden ske. Hvis ikke det vil slippe skeen uden at hænge ved, dyppes skeen i vand og man kan nemt lægge det på tallerknen.
   På billederne her, var sorbet’en faktisk temmelig frossen, og formet med skeer lunet i lidt vand – den kunne faktisk godt have stået noget længere.

   Det ville være noget nemmere med en kompressor-ismaskine der kan fryse ind så det næsten er til at smide direkte på tallerknen. Og en Pacojet ville bare være GULD!

   Vigtigt er også at lave sorbet’en samme dag du skal bruge den, og undgå at den er for lang tid på frost.

   Jeg har eksperimenteret lidt med at bruge glukose og husblas(ikke voldsomme mængder), for at holde på formen når temperaturen stiger – det er helt sikkert også en god hjælp til en smuk anretning, uden det løber for meget.

   • Det må siges at være professionel håndtering af to skeer så 😀 Troede at du havde lavet en quenelle med en enkelt ske… problemet er bare at få isen til at være den rette konsistens. Men jeg må da prøve dit trick næste gang jeg laver is og se om jeg kan ramme den rette konsistens. Det er dog relativt sjældent, at jeg laver is, da jeg ikke har nogen ismaskine. Men det kan være, at man skal til at gøre lidt mere i det :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *