Asparges med malt og mayo

aspargesmalt1

Asparges-sæsonen fejres stadig her i hytten – her blev det til en lille ret med noget tilbehør som jeg har eksperiementeret lidt med i noget tid. Det er nemlig El Bulli specialiteten Air-Baguette!

Da jeg havde bagt en malt-udgave af airbaguetten, synes jeg lidt at det lignede bark – og så måtte man jo lave en lille ret hvor det kunne passe ind(om det så gør det, er en anden sag).

Air baguetten består egentlig af en temmelig simpel gærdej med rigeligt salt og også smagssat med surdej. Dejen bliver til lidt i stil med pastadej, og rulles ligeledes ud på en pastamaskine. Når dejen er rullet tyndt ud børstes den med mel og lægges dobbelt og rulles ud igen. Derefter bliver den skåret i form som man vil have dem og bages ved høj varme til de puffer op. Til sidst ender man med nogle baguette-formede helt hule brød. Perfekt til at knække og dippe, istedet for saltstænger eller grissini.

Jeg tilsatte brændt maltmel til dejen, først en teskefuld og så ælte ælte – derefter en teskefuld igen og så knap så meget ælte ælte – så blev dejen sådan lidt spættet og træfarvet. Jeg bagte nogle lange tynde baguettes, som jeg så brækkede i stykker og brugte som “knas” på retten.

Aspargesen blev skrællet op til hovedet og brændt af med en gasbrænder. Hovedet blev stukket i kogende vand et par minutter og derefter i isvand.

Jeg lavede også en mayo, the Bamix-way – æg, sennep, sherryeddike, salt, frisk løvstikke og purløg + olie i en beholder, og så 10 sekunder med Bamix på fuld spade – og så var der mayo!

Det hele blev anrettet med friske urter fra altankassen – Havesyre, tallerkensmækker, brøndkarse og en fin lille purløgsblomst.

10 comments

 1. Anders Damm siger:

  Bamix på fuld spade – love it!

  • Ellen siger:

   …og jeg har stadig ikke fået det lært :(

   • Sjønne siger:

    Hmm… tager du ægget direkte fra køleren? Det er bedst når ægget har nogenlunde samme temperatur som olien nemlig.
    Og sagerne skal i bægeret i rækkefølgen: Æg, eddike, sennep, salt og så olien… Sæt Bamix (med multikniven)helt ned i ægget og start så på fuld skrue, og lad det binde det meste olie før du hæver den.
    Håber det lykkedes for dig 😉

 2. Det er sgu da bedre end Noma det der! (Og smager sikkert bedre også…) Gå hjem, René! 😉

 3. Fræk ret! 😀 Go’ idé med de små stykker “bark”.. Kunne godt forestille mig, at det fungerede glimrende til retten :)

 4. Jesper siger:

  Ser utrolig lækkert ud! Et lille sidespørgsmål: hvad hedder den slags “tallerken” du har brugt til denne servering? Hvilket materiale er det osv.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *