Asparges-risotto og bobler

aspargesrisotto2

Da jeg i løbet af ugen var et smut forbi Torvehallerne, købte jeg et bundt hvide asparges. Det er ikke sæson i Europa, så det var desværre kun importvarer fra Peru. De havde dog stadig masser af saft og kraft.. og ikke mindst sprødhed.

Det blev til en risotto lavet på helt klassisk vis – skalotteløg sauteret i olivenolie, ris varmet med til de var klare, og derefter et par dl hvidvin(i dette tilfælde brugte jeg dog tør vermouth) som blev kogt næsten væk.

Kyllingefond(som var blevet kogt op med skrællerne fra de hvide og bunden af de grønne asparges) blev tilsat lidt efter lidt og ca .5 min inden risene var færdige blev de grønne og hvide asparges tilsat. Til sidst blev der tilsat en håndfuld revet parmasan.

Det blev anrettet i en dyb tallerken med rå tynde skiver af grøn asparges og et ekstra drys parmasan ost. Det er en ret jeg helt sikkert vil gentage når asparges-sæsonen er på sit højeste.

Til risottoen drak vi en lækker syrlig boblende sag fra Vouvray, Domaine Huet Pertillant Brut 2005. Den passede bestemt godt til de cremede ris og den sarte smag fra aspargesne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *