Boeuf Bearnaise med pommes frites

boeufbearnaise1

Det er ikke ofte at denne ret er på menuen, men engang imellem skal man altså bare have en god gammeldags bøf bearnaise!

Her er den serveret med sprøde pommes frites – totalt oldschool!

Et par gode bøffer skåret af tyndsteg blev saltet og sat til at hvile ved stuetemp imens kartofler og saucen blev forberedt.

Bagekartofler blev skåret til pommes frites, og skyllet i koldt vand og derefter tørret af.

De blev først tilberedt i 120gr varm olie til de var næsten møre, og derefter tørret af for olie og så i baljen igen ved fuld skrue – 180-190gr. Man kan med fordel give kartoflerne den første tur i olien og så tørre dem af og lagt på køl dagen før.

Så til saucen; 2dl Hvidvin, 1 spsk hvidvinseddike, finthakket skalotteløg, hvide peberkorn, fennikelfrø, frisk kørvel og stilke fra frisk estragon blev kogt ind til et par spsk. Derefter sigtet og pisket ind i 2-3 æggeblommer(jeg bruger 2 bægre past. æggeblommer, det passer til en pakke lurpak ca.) til æggemassen er godt luftig.

I en lille kasserolle ved lav varme(husk at tage den af og på ofte) piskes klaret smør i æggene, en sjat af gangen. Til sidst har man en dejlig cremet og fed sauce. For ikke at ødelægge saucen sørger jeg for at der på intet tidspunkt er så varmt på siderne af gryden at jeg ikke kan holde hånden på – mærk ofte i saucen med en lillefinger evt. Saucen skal ikke være brandvarm eller på noget tidspunkt koge(det bliver til røræg inden da). Inden servering tilsættes masser af hakket frisk estragon og kørvel.

Bøfferne blev stegt på en brandvarm pande for at få god stegeskorpe, og derefter taget af for at hvile.

 

4 comments

 1. lykke siger:

  Mmm det ser altså lækkert ud Sjønne, oldschool er cool 😉

  Hilsen Lykke

 2. Christopher siger:

  Lækkert ser det ud, og jeg hader dig for det.

  • Sjønne siger:

   Møsch møsch Christopher, ikke græde…

   Kom bar forbi, så laver jeg en omgang bearnaise til dig uden at fortælle slankenissen om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *