Bøf Stroganoff ala Price… og så alligevel ikke helt

stroga1

Den anden dag købte jeg en stor fin oksemørbrad, som blev til nogle bøffer, 1 stykke chateaubriand, og så lidt tern som blev brugt til denne ret. Bøf Sauté Stroganoff, ligesom i den gamle Spice med Price kogebog.

Jeg har dog ændret den lidt mht. grøntsagerne, bl.a skiftet bacon og champignon ud med bladselleri og gulerod.

Oksemørbradkødet blev skåret i nogenlunde samme størrelse tern og vendt i rigeligt paprika – jeg brugte en blanding af rosapaprika, edelsüss og lidt røget paprika. Kødet var helt dækket af krydderiet og blev derefter brunet hurtigt på i en sautepande med lidt olie. Derefter blev kødet taget af og finthakket løg, gulerod og bladselleri blev sauteret sammen med 3-4 tsk tomatpure.

Da det hele var blevet blødgjort tilsatte jeg 1 dl portvin, 1 dl oksefond og lod det reducere. Da det var næsten kogt væk tilsatte jeg en kvart liter fløde og kødet. Det fik lov at boble lidt i ca. 5 min.

En kartoffelmos af kartoffel(doh!), smør og salt blev rørt helt glat og sat i små dutter på tallerknen. For at give det en let grillet smag, og ikke mindst duft, gav jeg kartoffeldutterne en tur med gasbrænderen.

6 comments

 1. Gastromad siger:

  Virkelig god ide med den brændte overflade på kartoffeldutterne. En ide jeg må huske.

 2. Anders Damm siger:

  Det er sgu første gang, jeg har set Stroganoff præsentabelt på en tallerken – tak for inspiration! :)

  • Sjønne siger:

   Gryderetter, ragout, stuvninger… det er bare ikke køn mad ligemeget hvordan man vender og drejer det – så jeg måtte jo være lidt kreativ med hvordan tilbehøret blev arrangeret
   – velbekomme :)

 3. Ellen siger:

  Ser rigtig lækkert ud. Jeg har ingen gasbrænder (naboen har en til haven, men er måske lige stor nok til køkkenet…hehe), men de kan vel også komme under grillen i ovnen.

  • Sjønne siger:

   Sådan en MÅ du da bare have så – en ukrudtsbrænder er nok overkill ja 😉
   Man kan aldrig få for meget grej.

   Jeg brugte gasbrænderen istedet for grillen fordi at jeg først puttede stroganoffen i tallerknen og så sprøjtede dutterne på. Så det gik ikke at det hele blev grillet.
   Måske kan du sætte dutterne på tallerknen først og så grille dem – og så forsøge at anrette kødet og saucen uden at det klatter for meget rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *