Brændenælde-paneret makrel med perlebyg og hummersauce

makrelperle2

I dag skulle jeg finde på noget at stille op med nogle fine makreller. Det passede ret godt med at jeg har en del hummerfond i fryseren der trænger til at blive brugt.

Så jeg lavede en blanding af lidt mel og masser af tørret brændenælde, og panerede makrelfileterne(uden skind). Brændenælde fungerer er et af mine yndlings fiske-krydderier, dog har jeg mest brugt det til hvide fisk. Det fungerer også rigtig godt med federe fisk som makrellen her.

Fileterne blev stegt i rigeligt olie til de var sprøde på den ene side, og vendt om og taget af varmen så de kunne trække færdigt på den anden side.

Jeg pillede nogle små rødløg og pakkede dem i alufolie med en klat smør – 30min i ovnen ved 200gr og man har lækre og møre små løg.

Perlebyg er temmelig nyt i mit køkken, så det fik et skud i dag. Byggen blev kogt i ca. 20min i saltet vand og bagefter sat til at trække i 5 min med en masse hakkede tomater.

Saucen blev startet op med et stort finthakket løg, sauteret i smør med safran(brugte ca. 10-15 tråde, det skal jo smage af noget også), derefter tomatpure som blev varmet kraftigt igennem – hummerfond blev hældt på og det fik lov at koge godt ind. Til sidst sigtede jeg basen og kogte den igennem med fløde indtil den var jævnet lidt.

2 comments

  1. Ann-Christine siger:

    Det ser lækkert ud. Jeg har fået en masse tørret brændenælde forærende i dag og det var da en glimrende ide at bruge dem til makrel eller anden fisk. Tak for tippet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *