Confit de Canard med crudité af blomkål og broccoli

confitblomcoli1

Jeg tænkte at det ikke heeelt var sommer endnu, så derfor røg der en af de lidt tungere sager på menuen i dag. Confiteret and – en af mine absolutte favoritter, her serveret med en crudité af blomkål og broccoli.

Andeconfit’en var forberedt i forvejen(en god ting at have på lager i køleren) – andelår gnedet med salt og hvidløg og sat på køl i 24 timer – derefter skyllet rene og “kogt”(omkring 80-90gr) i andefedt i 2-3 timer – så kølet ned natten over, og inden servering ristet i ovnen ved 220gr i ca. 15 min.

Jeg pillede kødet af lårene og blandede det med små rå blomkålsbuketter der var vendt i en vinaigrette af olivenolie, hindbæreddike, honning og oregano. Lidt broccoli blev blancheret kort og lagt i isvand – derved får man den knaldgrønne farve og stadig godt med bid. Broccolien blev vendt i lidt appelsinsaft inden det røg på tallerknen.

Retten blev sluttet af med et drys kørvel, og spist med velbehag sammen med en skive rugbrød med flødeost. Det ville sikkert også fungere godt med ristede croutoner i stedet.

5 comments

  1. Den and ville jeg gerne “snacke” med – det ser rigtig fælt lækkert ud det der. Og så fint forårspyntet med kørvel. Har også en urtepotte stående i køkkenet med den. Den er super i kartoffelmos og sammen med røde kartofler :-)

  2. Piskeriset siger:

    Argh, det ser alt for godt ud – og jeg kan ikke proppe ind under månedens benspænd, uanset hvad jeg gør… *mumlemumle*

    • Sjønne siger:

      Ahhh.. teknisk set, så kunne man jo gå ud fra at anden var klar på køl – og så er tilberedningstiden ligepludselig under 20 min. Men du har nok ret, confiterede sager hører ikke ligefrem under kategorien “Mad på 30min” 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *