Le Mans 2014: Hovedret #2 Confiteret svinebryst med friterede kartoffelstrimler og syltet agurk

gris1

 

Der er gået lidt rigeligt lang tid siden sidste blogindlæg her, og det skal jeg undskylde. Jeg fik vist ikke helt bundet sløjfe om dette års Le Mans menu, så det vil jeg rette op på med næste ret; en fyldig sag bestående af svinebryst og kartoffel med en syrlig agurkesalat og æblecreme.

Når man confiterer ender man næsten altid med noget smørmørt og smagfuldt kød. Her var det et stykke svinebryst der blot blev tørsaltet i en simpel blanding af havsalt, enebær, hvidløg og laurbærblade. Det simrede i en 3-4 timer i andefedt til det var dejligt mørt. Inden servering skar jeg det i portionsstykker og gav det et skud varme i ovnen.

gris2

Til sådan en småtung omgang kød, serverede jeg syltede strimler af agurk. Min mest brugte syltelage er lige dele sukker og riseddike og halv så meget vand. Udover de syltede strimler af agurk frittede jeg nogle tynde strimler kartoffel også.

 

gris3

Ved servering fik kødstykket en klat æble/flæsk-creme. Den lavede jeg ved at riste æbletern, løg og bacon på en pande som så bliver overhældt med fløde der får et kort opkog. Herefter køles det ned og piskes op inden servering.

Til den lidt fede ret fik vi en rosé Champagne. Pol Roger Rosé 2004. En lidt kønsløs vin efter min mening. Vellavet men også lidt kedelig. Svinekødet havde godt af noget syre, og det fik det, samt en let bærsmag. Men det er ikke en flaske jeg vil huske for evigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *