Fasanbryst og confiteret fasanlår med rødbede og grillet pastinak

fasan3

Endnu en ret sniger sig lige ind her inden jeg poster indlæg om de sidste nytårsaftenretter. Her var det nogle dejlige fasaner jeg havde tilberedt på to måder – låret blev confiteret og brystet blev stegt.

Ud af fuglene fik jeg også kogt en lækker fond der blev til en kraftig sauce.

Fonden til saucen blev sat over først. Fuglene blev delt i lår og brystfileter og skroget (stadig med en del kød på) simrede i en gryde med laurbærblade, enebær, sennepsfrø i mange timer.

Fonden blev kogt helt ind så den næsten var sirupsagtig. Den blev tilsat en god sjat cognac, kogt op igen og tilsidst monteret med smør.

Fasanlårene blev lagt i en lille kasserolle og dækket med smeltet andefedt. Lårene simrede i 3 timer og blev herefter stegt i ovnen i ca. 15 min så skindet kunne blive sprødt.

fasan1

Brystfileterne blev saltet i god tid og stegt i olie og smør tilsat timian og hvidløg.

Som tilbehør lavede jeg nogle pastinakker til. De simrede med fasanlårene i ca. 20 min i andefedtet(sparede lige lidt strøm, og fik lidt ekstra velssmag i pastinakkerne). Inden servering grillede jeg dem med en gasbrænder så de fik et funky look og samtidig lidt grillsmag.

fasan2

2 comments

  1. Piskeriset siger:

    Uhm! Men hvor mange timer taler vi om mht. fonden? 10-15 timer?

    • Sjønne siger:

      Først simrede det under låg i ca. 3-4 timer og så slukkede jeg for varmen og lod det trække, sigtede det og lod det reducere derfra – så det tog ca. 7-8 timer i alt vil jeg tro :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *