Gæsteblogger: Husk nu sovs og kartofler Sjønne!

retten

Kan det passe at der ofte mangler sovs og kartofler her på bloggen? Selv synes jeg det ikke, men min yndlings mad-brainstorm-findepåretter-foodie-ven Christopher synes så absolut at der mangler sovs, kartofler og opbag!

Sådan en “kritik” kan man jo ikke bare lade hænge i luften, der må handling til. Så jeg bad ham sætte ord og billeder på en ret som kunne udbalancere min lidt mere spinkle madstil.

Her præsenterer jeg så et indlæg skrevet af Christopher – en mand der kan lide sin kartoffel smørfyldt og med sovs så det driver!

Mørbraden er ikke en af de mest smagfulde stykker på koen, men helt klart en af de møreste. Sjønne synes uden tvivl udskæringen er lidt halvkedelig, og derfor valgte jeg den. I øvrigt kan jeg rigtig godt lide at man får et helt rent stykke kød, som er hurtigt og let at tilberede – det behøver jo ikke alt sammen gå op i confitering, sous-vide og langtidsstegning.

Som nævnt, er jeg meget utilfreds med den manglende indtagen af sovs og kartofler på Sjønnes blog, så disse skulle naturligvis indgå. Kartoffelpuréen er kørt helt simpelt med 4 ingredienser: kartofler, smør, fløde og havsalt, og her er det vigtigt at forskellen på en puré og en mos efter min mening ligger i mængden af smør. En fordeling på 50/50 er vel ikke helt urimelig?

kugle

Lidt grønt skulle der også i måltidet, men ikke før det kom en tur i fritøsen. Flødestuvet spinat er et rigtig lækkert tilbehør til steak, og jeg fik idéen at lave det til små kroketter. Tricket er at få det til at hænge sammen. Her brugte jeg lidt inspiration fra de spanske croquetas.

Jeg lavede en tyk opbagning bestående af smør, mel og fløde, som blev tilsat rigeligt dampet og forholdsvis tør spinat. Blandingen stod på køl i en times tid, hvor efter den med lethed kunne formes til små kugler, og paneres med æg og rasp. Efter et par minutter i varm olie var den klar til servering.

Saucen blev også lavet meget simpelt med oksefond monteret med fløde og smør. Før servering blev den skummet op for syns skyld.

Hele herligheden blev pyntet med en smule brøndkarse.

Det var så Christophers første gæsteindlæg her, måske er der flere sovs+kartoffel indlæg på vej, hvem ved. Ellers ved jeg at han planlægger at starte en blog selv i løbet af det kommende år – jeg skal i hvertfald følge den det er helt sikkert.

God weekend derude!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *