Gazpacho

gazpacho

Her er mit første forsøg med en Gazpacho. Efter en firmatur i sidste uge hvor vi fik det serveret som en lækker kølig forret, fik jeg lyst til at prøve selv.

Og det er heldigvis ret nemt, det kræver bare råvarer af bedste skuffe.

Jeg startede med at tænde ovnen på fuld spade, og smed nogle røde pebre ind sammen med 2 fed hvidløg(med skal). Da de var godt sorte tog jeg dem ud og lagde dem i en plasticpose – efter et par minutter eller 3 er det nemt at hive skindet af dem, og de er også kølet lidt ned så de er til at håndtere.

Pebrene blev renset for frø, og hakket groft. Det samme blev en halv agurk, masser af persille og en stor håndfuld basilikum. De bagte hvidløg blev most med en kniv.

Et løg og tre bladselleristængler, blev hakket fint og smidt i en stor skål med resten af grøntsagerne.

Derefter skoldede jeg en hel masse tomater og flåede dem.

Alle grøntsagerne blev nu blended helt jævnt, og tilsat et skvæt limesaft, balsamicoeddike, salt og massser af friskkværnet sort peber.

Ved servering skal der lige en stribe god olivenolie henover(bruger San Leandro ufiltreret), og en lille skefuld 38% creme fraiche.

One comment

  1. Erland siger:

    Lækkert – synes også at det er en ret som er let at lave og smager godt – men som du skriver kræver gode råvare. Mange laver den hvis de har noget der snart skal smides ud :-)
    /Erland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *