Gule ærter og næsten kogt flæsk – Sous vide husmandskost

guleaerter1

Gule ærter… har sgu aldrig før smagt det for at være helt ærlig. Og tanken om det grå kogte medister og flæsk… “daller-fedt”.. YUK!

DET skulle der så gøres noget ved! Vores dejlige venner kom forbi til lidt mad i dag, og de fik lov at være forsøgsdyr.

Min version består af ærtesuppen, spædet op med en god kraftig grøntsagsfond, og så sous vide’et røget bacon.

Flækærterne blev kogt i ca. 1 time med 2/3 vand og 1/3 mælk. Derefter tilsat grøntsagsfond(kogt på gulerod, porre, broccoli, løg) og fløde til smag og konsistens var som jeg ønskede. Ikke helt grød, men heller ikke sjap.

Den vakuumpakkede røgede bacon røg i vandbadet, først i 24 timer ved 58gr, derefter 24 timer ved 63 grader. Kødet blev derefter skåret i store “klodser” og brunet hårdt af på alle flader. Siden med sværen fik lidt længere tid for at crispe den lidt op.

Flæske-stykkerne blev lagt i en stor dyb tallerken og suppen hældt omkring. Derefter toppet med masser af frisk brøndkarse.

Tilbehøret var ristet rugbrød og lidt sennep.

2 comments

 1. Hej,

  Hvilken vakuum og sous vide maskine har du?

  mvh…Jan
  http://www.griseriet.dk

  • Sjønne siger:

   Hej Jan,

   Jeg bruger et MEGET billigt setup bestående af en elektrisk henkogningsgryde med 1 gr C intervaller, og en vakuumpakker fra Lidl. De havde på et tidspunkt en deal med en vakuumpakker til 199 og henkogningsgryden til 499…

   Vakuumpakkeren skal dog snart skiftes ud( højst sandsynligt til den her Link til grillbutikken.dk ), den har efterhånden tabt pusten. Men henkogningsgryden som vandbad er helt i top, det funker bare. Der kan være mange liter vand i(tror det er 20L), så temperaturudsvinget er minimalt.

   Mvh Sjønne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *