Højrebsbøf med pommes frites og estragonsmør

DSC_7244

Et par lækre højrebsbøffer røg på panden i dag, og for en gangs skyld med pommes frites til. Det er ellers ikke noget jeg gør så meget i, men engang imellem skal der sgu fritter til.

Bøfferne blev saltet ca. en halv time før de skulle steges, og blev derefter stegt ved høj varme. De fik lov at hvile indpakket i alufolie, til kartoflerne var klar.

Aftenen før blev en røvfuld bagekartofler skåret til fritter, og lagt i koldt vand og skyllet flere gange indtil vandet er relativt klart. Fritterne tørrres nu og koges i olien ved 120-130 grader, til de er møre. De tørres af igen og lægges på køl indtil man skal bruge dem.

I dag røg de i gryden med olien på max power – i mit tilfælde ca. 190gr. Når de er sprøde tages de op, dryppes godt af og smides på fedtsugende papir og et godt drys salt henover.

Bøffen røg på tallerknen med en god klat estragon-smør(smør smeltet med hakket estragon, kølet ned igen og rørt op), og de varme fritter ved siden af. Nogen vil nok mene at jeg mangler en sauce… og det kan de have ret i. Estragonsmørret var dog rigelig “bearnaise-effekt” for mit vedkommende 😉

2 comments

  1. Erland siger:

    Flotte pommes !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *