Krondyrfilet med flødekartofler og kantareller

krondyr3

Dagens ret bestod af noget lækker dansk krondyrfilet i medaljoner, med flødestuvede kartofler og ristede kantareller. Normalt er jeg slet ikke til flødekartofler, men det var ikke mig der bestemte :)

Kødet blev saltet ca. 1 time før det skulle steges, og sat overdækket med film ved stuetemp.

Kartofler blev skrællet og skåret i skiver og lagt i et fad med finthakket løg, masser af sort peber og fløde. Fadet blev smidt i ovnen ved 200gr i ca. 40 min. til fløden var godt kogt ind, og det hele var mørt og gratineret på toppen.

Krondyret blev stegt på en rygende varm pande til overfladen var godt karameliseret hele vejen rundt. Det fik lov at stege videre et par minutter med en klat smør, en kvist timian og et par knuste fed hvidløg.

Noget røget bacon blev skåret i små tern og ristet på en pande med finthakket skalotteløg. Da det var ved at blive sprødt og lækkert tilsatte jeg kantareller og lod dem stege med til de var møre og karameliseret.

Som en lille ekstra garniture til den ellers fede ret, snittede jeg noget savoykål og noget rødkål. Savoykålen var rå, men rødkålen fik lige et skrald i en gryde med lidt honning og citronsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *