Kyllingesuppe med stegt bryst, bacon og grøntsager

kyllingesuppe3

Da jeg udsatte aftensmaden i går til fordel for en stor fed burger, måtte jeg jo hellere få lavet kyllingesuppen i dag. En semi-cremet sag med masser af grønt og saftigt kyllingebryst i skiver – MED sprødt skind 😉

Fonden(godt reduceret) til suppen havde på forhånd kogt på en kylling hvor jeg havde taget brysterne fra netop til denne ret. Resten af kyllingen blev brugt til en kyllingesalat.

Selve suppen blev startet med pastinak-tern der blev sauteret sammen med et finthakket løg i en gryde med en sjat olivenolie, fonden blev tilsat og bragt i kog.

Derefter lagde jeg gulerodsstrimler, forårsløg og hvide asparges i, og det fik lov at koge et par minutter. En sjat fløde til sidst og så var suppen klar.

Kyllingebrysterne blev stegt næsten færdige på skindsiden, og til sidst vendt og stegt til de var gennemstegte, men stadig meget saftige. De blev skåret i tynde skiver og lagt ovenpå grøntsagerne, drysset med bacon og persille.

Herunder ses alt “suppefyldet” inden suppen blev hældt ved.

 

4 comments

 1. sara siger:

  Hold da op hvor er det bare en vildt lækker blog du har her, sidder her kl. 8.42 og har allerede lyst til at lave aftensmad- helst flere retter ;-)Er også svært “misundelig” på dit fotoudstyr!
  God weekend og tak for inspiration, Sara.

  • Sjønne siger:

   Hej Sara

   Kender det alt for godt – man summer altid over hvad der skal bikses sammen næste gang :) Jeg er glad for at du kan få noget ud af min lille blog her 😀

   God weekend, right back at ya!

 2. Maiken Damm siger:

  Hvilke slags grønsager brugte du under kyllingbrystet?

  • Sjønne siger:

   Gulerødder i tynde strimler, forårsløg og hvide asparges. Desværre er aspargessæsonen ovre, men kunne sagtens erstattes af persillerod eller pastinak :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *