Kyllingroulade med stuvede svampe, forårsløg og kyllingeskinds-crumble

kyllingsvamp1

I dag blev jeg inspireret af Fjordrejens indlæg om kyllingeroulade. Det gør det lidt mere indbydende, og det er noget mere spændende med lidt fyld. Ellers kan et kyllingebryst godt være lidt kedeligt.

Her er det en roulade fyldt med rå revet bladselleri og flødestuvede svampe til.

Kyllingebrysterne blev banket ud så de var helt flade, ca. 3-4mm tykke, saltet og rullet sammen med revet bladselleri. Det blev rullet stramt i plasticfilm af flere omgange, på langs og modsat.

Rullerne blev pocheret i ca. 25 min, derefter pakket ud og tørret helt af – og så brunet i en pande med rigeligt smør.

Kartoflerne blev skåret ud i terninger og kogt næsten møre, derefter stegt sprøde i olie på en pande.

Finthakket skalotteløg blev sauteret i smør og derefter blev nogle brune champignon i kvarte tilsat. Da det hele var ristet godt igennem, tilsatte jeg 1/4L piskefløde og lod det reducere til det var dejlig cremet.

Skindet fra kyllingebrysterne stegte jeg helt sprødt imellem to flade stykker porcelæn i mikrobølgeovnen – ca. 3,5 min på fuld spade. Derefter smuldret med havsalt og revet brændt hvidløg. Det gav en virkelig smagfuld crumble.

Til sidst blev et par forårsløg smidt på en glohed pande i et par sekunder.

4 comments

 1. Erland siger:

  Det er godt nok flot – flotte lyse farver på dine fotos !

  Og så ser det du til at have smagt godt :-)

  /Erland

  • sara siger:

   Uhhhh la,la det der sørme lækkert ud!! Bliver vist nød til at høre lidt mere om det der med at lave sprødt crumble og brændt hvidløg m.m. en dag. Du er altså bare P…. god til det der med at lave mad- jeg er en stor fan :-)

   • Sjønne siger:

    Hej Sara

    Tak for rosen, jeg rødmer helt :)

    Det sprøde kyllingeskind med havsalt er altid lækkert, og kombineret med det brændte hvidløg(i øvrigt noget jeg læste om på Erland’s blog – den mand ka’ bare det der) giver det bare en masse velsmag der næsten smagsforstærker hele retten.

  • Sjønne siger:

   Hej Erland

   Tak for det – ja det gælder om at få noget lys på hvis billederne skal være gode. Det er altid en kamp ifht. billedstøj/lukkertid osv.
   Mit store ønske er et fotobord med tilhørende lamper osv, så man kan få et ensartet resultat hver gang, ligemeget om det er sommer eller vinter mht. lys.

   Tak for inspirationen :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *