Lammekølle med spätzle, stegte forårsløg og urter

lammekoel2

Ingen påske uden lam – her var det en lille lammekølle der fik lov at hygge sig hele dagen i Römertopfen med en kop øl eller to.

Tilbehøret bestod af spätzle, en slags tysk pasta/nudel som viste sig at være sværere at lave end jeg lige regnede med.

Lammekøllen fik savet benet til(intet køkken uden en nedstryger! 😉 ) så det passede i Römertopfen og hyggede sig med lidt løg, hvidløg, enebær, laurbærblade, gulerod og en øl(brugte en Willemoes Belgisk Ale) i ca. 10 timer ved 100gr i ovnen.

Kødet blev herefter trukket fra hinanden som til pulled pork, og fonden/væden blev kogt ind til en kraftig sauce med portvin, og lidt balsamico.

Tilbehøret skulle jo være spätzle – noget jeg første gang så på Sara’s fine blog. Det viste sig at være lidt mere tricky end jeg havde regnet med.

Jeg lavede dejen som anvist på Saras Madunivers, og forsøgte at presse den ud i min kartoffelpresser. Det funkede ikke da det hele bare klistrede sammen. Så jeg tilførte lidt mere mel, og prøvede igen. Stadig ikke nemt at holde i mindre stykker.

Så googlede jeg mig til en video hvor en tysk husmor(Frau Lutz) bare kylede dejen op på et skærebrædt og stod og legede ninja:

Det måtte jeg prøve – og det så nemt nok ud… det var det bare ikke. Men det lykkedes at lave nogle lidt større stykker som endte med at smage ret godt.

De fik en tur på panden i lidt smør og med friskkværnet sort peber.

Udover spätzlen stegte jeg nogle forårsløg, og dryssede med en vinaigrette lavet med rosmarin, citron, olivenolie og lidt honning.

Retten fik lidt blomsterkarse og havesyre på til sidst.

God påske derude!

6 comments

 1. Christopher siger:

  Ser rigtig lækkert ud. God idé med at stege din spätsle. Anretningen kan være svær med “simreretter”, men det ligner ikke en gang rod. Håber der er rester, så kommer jeg forbi i morgen.

  • Sjønne siger:

   Tak :)

   Ja, når kødet er tilberedt på denne måde er det umuligt at skære en flot skive af det f.eks – så det blev en “bunke” kød i stedet.

   Der er en smule rester tilbage efter køterne har fået deres share, men kom bare! 😉

 2. sara siger:

  hej Sjønne, det ser da godt ud. Ked af at høre at det drillede dig sådan. Jeg synes den metode som jeg brugte- men også den som du har fundet med at ligesom skære nogle stykker af og tippe ud over brættet og ned i det kogende vand, fungerer ret godt. Håber du har haft en god påske :-) Kh Sara

  • Sjønne siger:

   Hej Sara

   Det skal jo ikke være lige nemt hver gang – så kan man jo lære lidt henaf vejen 😉
   Næste gang vil jeg bruge en sprøjtepose og så blåppe dem ud i det kogende vand, imens jeg klipper dem af med en saks.

   Har haft en meget stille og rolig påske, men god :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *