Le Mans 2012 ret 5: Chokoladecreme og karamel med havsalt

choko1

Så nåede vi til Le mans menuens søde sager – en chokolademousse/creme med saltet karamelknas. En meget simpel dessert, som kræver god kvalitet chokolade.

Inden denne ret fik vi faktisk også en lille sjov ting indenbords…

Der har altid været lidt fokus på at det var nogle små knægte der kom på besøg til Le Mans hygge her (de har vel været i starten af tyverne da vi startede traditionen, er selv ældste mand årgang 1981) – og “de unge nutildags” drikker jo ikke andet end synthcider med bærsmag. Så jeg havde lavet en lille ganerenser med Mokai. Det er en slags cider(så langt fra traditionel som man kan komme vist) med hyldeblomstsmag. Jeg tog en flaske af det syntetiske skidt og puttede det i fryseren i en beholder – og efterhånden som det frøs til is griflede jeg i det med en gaffel til det var løst som en granité. Jeg serverede det som jeg også gjorde til Nytårsmenuen i en smageske med lidt PetaZeta under.

Nå, men det var desserten det drejede sig om:

Pretty simple; fløde og god chokolade, her var det Vahlrona Caraibe, i en gryde ved svag varme til chokoladen var smeltet og kombineret med fløden. Der skal røres hele tiden så man holder temperaturen jævn i hele fløden, så får man det bedste resultat når det senere skal piskes. Det er vist noget med at proteinerne i fløden ikke har det så godt efter en for varm behandling.

Chokoladefløden røg på køl aftenen før, og inden servering pisket til en luftig skum. Den nu færdige mousse blev skeet op til et par æg og serveret med knuste stykker karamel.

Karamellen havde jeg også lavet dagen før. Sukker og lidt vand kogt op til sukkeret var godt opløst og tilsat lun fløde – bare et par skvæt. Da karamellen havde fået en tilpas mørk farve tog jeg den af og hældte det ud på en silikonemåtte og bredte det fladt ud med en spatel. Inden det nåede at sætte sig helt dryssede jeg med lidt god flage-havsalt( jeg bruge Maldon).

Det var så slutningen på årets Le Mans menu – jeg glæder mig allerede til næste år, hvor der også med garanti kommer mere action på banen i det franske.

3 comments

  1. Maja siger:

    Mit chokoladehjerte er solgt! Det ser SÅ lækkert ud, Sjønne!

  2. […] 5. ret: Chokoladecreme og karamel med havsalt […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *