Le Mans 2014: Forret #1 Grillede asparges med parmasan og karse

forret1_1

Løbet var skålet i gang og snacksne var hapset, og så stod den på første forret i Le Mans menuen. En ultrasimpel grøntsagsret med fine danske asparges, en syrlig vinaigrette, parmasanost og masse karse.

Og så drak vi Fiddy Cents yndlingsbobler til, Cristal fra Louis Roederer.

forret1_2

Aspargesne blev blot renset og dryppet med lidt olivenolie, og så grillet på min elektriske George Foreman agtive bordgrill. Ja, det skulle have været over kul.

Jeg havde på forhånd lavet en simpel vinaigrette af finthakket rucola, riseddike, olivenolie, lidt sennep og lidt sukker. Den blev dryppet over aspargesne inden servering, og de blev garneret med flager af parmasanost og en god håndfuld karse.

broedet2

Ingen menu uden ledsagende brød. Det er godt for flere ting: Ganerenser, hygge, tidsfordriv når kokken sløver den… og nårh ja – det smager sgu også ret godt. Så drop palæo og LCHF en stund! Luftigt brød lavet på manitobamel. Den helt fine, totalt hvide, glutenbombe der kan give det luftigste og velsmagende brød. Opskriften skal jeg nok sørge for kommer på bloggen snart.

Jeg bagte mine brød i små forme smurt med en del olie. Så får de en ekstra lækker form, og en knasende lækker maillard-karamelliseret skorpe.

smoerret

Brødet skal naturligvis har smør til. Jeg piskede smør helt hvidt med min elpisker og tilsatte lidt creme fraiche 38% og en sjat kærnemælk.

cristal

Det siges at asparges er svær at matche med vin. Jeg tror det er lidt kørt op. If in doubt, serve Champagne!

Champagnen vi nød til denne lette forret var også i den lette afdeling. Cristal 2005 – en fjerlet (måske for let) sag med behagelig syre, blomsterduft, let ferskenaroma. Men ellers lidt i den kedelige afdeling hvis du spørger mig.

6 comments

 1. Åh, det ser bare så skønt og sommerligt ud – asparges er bare altid godt, i al sin enkelthed.

  – Anne

 2. Tommy siger:

  Hvor ser det lækkert ud. Er man så heldig at du har opskriften på brødet?

  • Sjønne siger:

   Den fik jeg vist aldrig lagt på bloggen. Men here goes:

   600gr mel (manitiba/tipo 00 eller lign.)
   1 brev tørgær
   5 dl fingervarmt vand
   1 spsk havsalt
   2 tsk sukker
   Solsikkeolie til at smøre formen

   Rør tørgær ud i vandet sammen med sukkeret og lad det stå til det skummet godt.
   Tilsæt mel og havsalt og rør det hele godt sammen. Hæld det i oliesmurte forme og lad det hæve en times tid. Bag brødene ved 220gr i ca 30min.

   God fornøjelse!

 3. Inge Hald siger:

  Hej. Fandt ved et tilfælde din opskrift på fasansylte med gremolata og knækbrød – og tænkte straks det skulle være forretten til nytårsaften. Imidlertid kan jeg kun få kalkunfileter uden skind. Tror du det kan gå, hvis blot tilberetningstiden naturligvis nedsættes? mange venlige hilsener Inge

 4. Inge Hald siger:

  Se venligst bort fra den førstfremsendte: det er fasan-fileter spørgsmålet går på:

  Hej. Fandt ved et tilfælde din opskrift på fasansylte med gremolata og knækbrød – og tænkte straks det skulle være forretten til nytårsaften. Imidlertid kan jeg kun få fasanfileter uden skind. Tror du det kan gå, hvis blot tilberetningstiden naturligvis nedsættes? mange venlige hilsener Inge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *