Le Mans 2014: Forret #2 Kartoffelotto med friteret salvie og ørredrogn

toffelotto2

Hvad skal man kalde det – kartoffelotto, toffelotto, potatto eller noget helt fjerde? Jeg kalder det kartoffelotto, og det er faktisk nøjagtig det samme som en risotto, blot med – Ja, du gættede rigtigt – Kartoffel!

Min udgave er lavet med hønsefond og garneret med ørredrogn og et sprødt blad salvie.

Retten blev anden forret i Le Mans menuen, og vi drak en ultralækker Comtes de Champagne 1996 fra Taittinger til. Den bedste flaske Champagne jeg har smagt!

Kartoffelottoen er ret nem at lave hvis du er vant til at lave risotto. Skær tynde skiver af kartoffel på et mandolinjern og snit dem herefter i korte stykker. De skal ikke være for tynde, men heller ikke for tykke, da de så vil blive for hurtigt bløde uden på ifht. kernen.

Jeg gav kartoffelstykkerne en kort tur i lidt olie med et finthakket skalotteløg, og smed en sjat vermouth på og lod det koge væk. Herefter tilsatte jeg lidt efter lidt hønsefonden indtil kartoffelstykkerne var møre, og væden var tyknet. En lille klat smør blev rørt i inden servering og så var den sådan set klar.

toffelotto1

Retten blev garneret med en skefuld ørredrogn som salt, og et friteret salvieblad. For aromaens skyld fik den også lidt et skud fintrevet citronskal over retten.

comtes

Og så var der mere Champagne. Taittinger Comtes De Champagne 1996. En ret vild sag med masser af ristede/toastede smage, lidt karamel, modne æbler og en rundhed udover alt andet jeg har smagt. Lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *