Le Mans 2014: Forret #3 Knurhane med friteret vagtelæg og spinatsauce

knurhane2

En fiskeret skulle der også til i dette års Le Mans menu – Knurhane pocheret i smør, ledsaget af et friteret vagtelæg, masser af purløg og en sauce med spinatolie.

Selvføligelig flankeret af endnu en dejlig flaske Champagne, som desværre skuffede lidt ifht. tidligere oplevelser med samme.

Knurhanen er en dejlig spisefisk, som de fleste desværre ikke har fået øjnene op for endnu. Det er en ret lækker fisk, som smager henaf torsk, men med noget mindre kødflager og lidt mere bid.

Jeg valgte at varme smeltet smør op så det ligenøjagtig boblede lidt, og så fik fileterne af fisken en tur i det indtil det skilte sig let i flager. Fisken havde jeg saltet et par timer i forvejen, det giver altid et bedre resultat, og smagen fremhæves godt. Jeg plukkede fileterne i lidt mindre stykker og anrettede dem i midten af en dyb tallerken, og dryssede med masser af friskhakket purløg + purløgsblomster fra min søde svigerindes have.

knurhane1

Som garniture valgte jeg at lave friterede vagtelæg. Jeg koger først æggene i ca. 2 min og så køler jeg dem hurtigt ned i isvand. Når de så er pillet, vendes de i mel og herefter i pisket æg og pankorasp. Inden servering blev de friteret. Sprødt udenpå og blødende blomme indeni, smukt!

Saucen var ret simpel: fløde kogt ind med laurbærblade og oregano med et skud spinatolie (olie+spinat i en blender i 5 min, og så skal den bare sigtes) i ved servering.

dp02

Vinen var en Dom Perignon 2002. En Champagne jeg har fået et par gange før, hvor jeg har været ret vild med den lidt sødlige og toastede smagsprofil. Jeg ved ikke hvordan det kan lade sig gøre, eller om det er pga. rækkefølgen på vinene den aften (Comtes 96’eren skulle helt sikkert have været senere i menuen, men hva faen…), men der var bred enighed om at den bare ikke var særlig spændende. For syrerig og kantet. Måske var det også pga. den sødlige flødesauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *