Le Mans 2014: Snacks!

appetizer2

Årets menu der skulle ledsage de første mange timer af 24 timers racerløbet i Le Mans bestod indledningsvis af sprøde puffede flæskesvær med syrligt drys, og blød spongecake med tørret svin!

Naturligvis var drikkevarerne fra Champagne.

Puffede flæskesvær er ret nemme at lave selv, det kræver bare lidt tid. Jeg rengjorde et stort stykke råt svær, og trimmede så meget af fedtet af jeg kunne. Jeg delte stykket i to og dampede det i en gryde det til var godt slasket (godt ord ikke?). Så bliver det nemmere at trimme det sidste fedt af. Bred sværen ud på en bageplade og sæt et tungt glasfad ovenpå. Det gør at det ikke krøller helt sammen. Efter en times tid i ovnen ved ca. 90-100grader kan du fjerne fadet og dæmpe temperaturen til ca. 70 grader. Lad det stå natten over til sværstykkerne er helt tørre som pap. Jo tørrere sværen er, des mere puffer det op under fritering. Fritér ved ca. 170 grader – et stykke af gangen, da det udvider sig ret kraftigt.

appetizer1

Inden servering tog jeg et par spsk tørrede brombær og mortede med salt til et fint pulver. Det sigtede jeg over flæskesværene og dryssede med frisk timian (den med de bløde blade).

appetizer3

Et ekstra indslag blev disse små spongecakes lavet med persilleolie. Google “microwave spongecake” så skal du se. Piskede æggehvider, lidt mel og persilleolie hældte jeg på en sifonflaske og loadede med et par patroner. Jeg skød massen ud i små portioner i en kop beklædt med bagepapir og gave det ca. 1 minut i mikroovnen på fuld smæk.

Inden servering rullede jeg lækre stykker Coppa (lufttørret og saltet svinenakke) omkring og garnerede med et par dryp af persilleolien og lidt friskkværnet sort peber.

mumm

Den første Champagne var denne, lettere udskældte, standard cuvée fra G.H.Mumm. Det er den de bruger til at sjaske ud over podiet i Formel 1. Det er nok mest fordi den bliver brugt i TV som den gør at der kigges skævt til Mumm. Med hensyn til smagen var der bred enighed blandt gutterne om at den var temmelig god ifht. prisen. Frisk syre, frugtig i retning af æbler, lækker cremet mousse. Godkendt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *