Løgsuppe revisited – med syltede og parmasanristede løg

loegsupperevisited2

En stor sæk løg var landet i mit køkken tidligere på ugen, og det giver jo anledning til at få lavet retter med denne super-grøntsag. Og hvad er bedre en en lækker løgsuppe når det rusker og regner udenfor?

Løgsuppen jeg har lavet førhen har altid været rustik og med en stor skive brød gratineret med ost. Denne gang skulle den have lidt mere finesse.

Jeg snittede ca. 7 store løg og 2 fed hvidløg fint og brunede halvdelen hårdt af(i smør) i en gryde. Det er vigtigt både at få det frugtige og det søde/brændte ud af løgene til denne suppe synes jeg. Så da den brændte/karamelliserede del af løgene var klar tilsatte jeg 1 dl cognac og resten af løgene. Det fik så lov at koge lidt under låg til løgene var faldet sammen.

Låget blev taget af og varmen øget igen – da løgene var en samlet masse tilføjede jeg timian, laurbærblade og 1 dl hvidvin og ca. 2 liter kyllingefond.

Suppen simrede i ca. 45 minutter og så blendede jeg den helt glat med min trofaste Bamix.

Nogle skalotteløg og et lille alm. løg blev skilt ad i lag og kogt i ca. 10 minutter i en lage af lige dele eddike, sukker og vermouth. Lagen blev tilsat en håndfuld tørrede enebær.

De nu syltede løg fik lov at trække i lagen i ca. 10 minutter også.

Den cremede suppe og de sur/søde syltede løg er jo lidt blød i blødt – så lidt crunch på toppen blev til, i form af løgstrimler vendt i hvedemel og friturestegt ved 130 grader til de var skrumpet lidt – herefter taget af og lagt på fedtsugende papir og drysset med friskrevet parmasan. Da de var kølet lidt af fik de en tur i den varme olie igen, denne gang ved høj temperatur, så de blev helt sprøde.

Retten blev pyntet med lidt skovsyre.

8 comments

 1. Fantastisk fortolkning af en lækker klassiker! Lyder rigtig lækkert med de syltede og parmesanristede løg til.

  • Sjønne siger:

   Det var næsten en skam at tune en dejlig rustik klassiker, men jeg fik lyst til at nusse lidt i køkkenet :)

   Kan kun anbefale at kombinere med syltede løg(eller måske syltede svampe?) næste gang du laver løgsuppe – det frisker det lidt op.

 2. Gastromad siger:

  Super flot anretning og god ide med de ekstra løg.
  God weekend
  /Søren

 3. Det er sgu den mest blærede løgsuppeservering jeg længe har set – respekt!

 4. Hvor er det bare en smuk anretning- du kan bare det shit 😉
  Kh Sara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *