Madbloggerudfordringen #4: Ørred, græskarpuré og sennepsdressing

oerred1

Så kom der gang i endnu en spændende Madbloggerudfordring – denne gang med hovedemnet fisk.

Jeg er så heldig at min underbo er lystfisker, så jeg fik leveret en smuk regnbueørred. Den valgte jeg at give en gang efterår med græskar.

Sæsonen byder på lækre græskar lige for tiden, så jeg skaffede mig et dybt orange dansk Hokkaidogræskar. Jeg skrællede det og fjernede kernerne i midten og skar det hele i små tern. På en pande med masser af smør ristede jeg først stykkerne til de havde taget farve, og tilsatte tern af bladselleri, samt en lille håndfuld rosapeberkorn.

Det fik lov at tage farve, og så simre lige så stille til det hele var mørt. Med min trofaste Bamix, kørte jeg det hele til en glat puré ved at tilsætte lidt friskpresset grapefrugtsaft og en sjat gin.

Ja, gin. Det er en spiritus jeg har en svaghed for, og når vi nu er nået til efteråret har jeg fået øjnene op for at bruge den krydrede spiritus i maden også. Valget faldt på den nordisk krydrede Nordisk Gin fra Nordisk Brænderi i Nordjylland (Nord?). Her er den lidt “fede” spiritus med til at sætte alle dufte og smage på kanten. Både enebærren og de krydrede elementer kommer til sin ret her.

Græskarpuréen passerede jeg igennem en finmasket sigte og anrettede i en cirkel. Ovenpå anrettede jeg et udvalg fra altankassen: ananassalvie, mynte, surkløver, tallerkensmækker, karse og estragon.

oerred3

Fisken blev skåret i koteletter og saltet i en god times tid forud for tilberedning. Det gør kødet mere fast og lettere at stege. De tynde ben der går gennem filetstykket tages ud med en pincet – lad rygbenet og bugbenene sidde. Koteletterne blev stegt i rigeligt olie og konstant overhældt med stegeolien så skindet på siderne bliver sprødt og spiseligt.

Lad fisken hvile i et par minutter og fjern så bugbenene forsigtigt. Fisken blev anrettet ved puréen og overhældt med en dressing af grapefrugtsaft, sennep, honning og masser af sort peber.

oerred2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *