Madbloggerudfordringen: Røget makrel med mayo, rugbrød og rå løg

metallicmakrel1

Ja, så måtte jeg komme i gear igen. Det er nu rart med en udfordring så madbloggeriet ikke går helt på standby.

Denne gang bød Madbloggerudfordringen på en opgave med farver. Enkelte farver skulle præge en ret. I lodtrækningen vandt jeg “farven” metallic. Noget anderledes end de andre muligheder; grøn, rød, hvid og brun. Nemmest p.g.a årstiden ville nok være grøn, så den håbede jeg på. Alternativt brun, for så kunne jeg endelig få smovset i bøfsandwich…

Men jeg trak metallic. Hjernen har været på overarbejde, og ideerne er gået fra noget sminket og opsat mad med metalfarver. Jeg besluttede mig til sidst til at finde en råvare der glinsede som guld eller sølv i stedet. Valget faldt på en smuk røget makrel med den flotteste guld/bronze farve.

metallicmakrel2

Min ret består derfor af en slags adskilt smørrebrødsmad: Et stykke røget makrel med skindet på (det skal naturligvis ikke spises, da det kan være lidt sejt i det), en syrlig mayonnaise, milde rå salatløg og til sidst en rugbrødscrumble – pyntet med lidt bladguld for showets skyld. Og ja, også lidt ramsløgsblomster nu da sæsonen byder det.

Mayonnaisen ville jeg holde så hvid som muligt, men med masser af smag. Ingen sennep denne gang, men masser af syre og kernesmag fra olien. Jeg piskede den med min trofaste Bamix: 1 helt økoæg i bunden af et bæger, 3 dl koldpresset solsikkeolie og et godt skvæt riseddike. Vroom vroom, og så var der mayo.

Rugbrødet ristede jeg godt og kørte det til en grov crumble med lidt havsalt.

metallicmakrel3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *