Mælkefri middag del 1 – Snacks og Champagne

snacks

Første lille servering ved den mælkefri middag blev disse små snacks – hjemmelavede røgede flæskesvær, sago-chips og sprødt kyllingeskind.

En lille dip blev det også til – med peberrod og estragon.

Flæskesværene laves rimelig nemt. Hvis du nogensinde køber en hel svinekam og skærer ud til både steg og koteletter, så gem ALTID sværen og smid den på frost. Det eneste man skal huske er at fjerne det meste af fedtet på forhånd.

For at få rigtig sprøde svær der puffer lidt, følg min fremgangsmåden i mit tidligere indlæg her. Disse fik ved servering lov til at ligge og hygge sig med lidt røg også. Tørre emner tager rimeligt hurtig smag fra røgen.

Kyllingeskindet var også noget jeg havde liggende i fryseren, det er det rene guld så lad også være med at smide sådan noget ud. Det giver de lækreste hapsere.

Skindet skal blot skrabes fri for det værste fedt bagpå og drysses med havsalt – og så skal det ellers bare i ovnen med et tungt fad ovenpå så det ikke krøller sig sammen når det steger.

Sago-gryn. Ja, jeg vidste ikke de eksisterede før Piskeriset brugte dem under hendes skaldyrsbenspænd i foråret. Små perler af kartoffelstivelse der bare tigger om at blive puffet til lækre “menu-chips” agtige chips.

Jeg kogte grynene i saltet vand og hældte det ud på en bageplade da de var kogt klare. Det fik så lov at tørre i ovnen indtil det var godt tørt. Derefter friteret i varm solsikke- eller jordnøddeolie(vi snakker 180gr+).

Dippen bestod af hjemmelavet mayo(Bamixet) tilsat revet peberrod og estragon. Den smagte ikke så skidemeget af peberrod, selvom jeg høvlede en kæmpe dynge i… mysterium…

Lækre knasende snacks efter min mening, jeg brugte det som forspring i køkkenet til første lille ret i middagen, så jeg nåede faktisk ikke at høre reaktionerne på dem.

En stilren Champagne, der sjældent skuffer til – Möet & Chandon Imperial Brut NV. Dejlig tør og frugtig, mundvandsfremkalder så det basker.

Se resten af menuen her (bliver opdateret med links til de forskellige indlæg efterhånden)

4 comments

  1. Gastromad siger:

    Menuen ser spændende ud og jeg glæder mig til, at se resten af den.

  2. […] smør. Sjønne bød på en fantastisk middag, og vil du se, hvad vi spiste, kan du starte med snacks-indlægget her. Efter den lækre middag overnattede Homemadeheaven hos mig, da vi havde en aftale dagen efter, og […]

  3. Ihhh, får helt lyst til det kyllingeskind igen (og flæskebasserne) når jeg ser billedet. Det var virkelig en storslået middag! :-) – og godt selskab naturligvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *