Morkelrisotto med kroketter af hestebønner

morkelrisotto2

Tredje dag uden kød til aftensmaden! – det blev til denne risotto med morkler, kogt på grøntsagsfond.

Morkler er nogle spøjse fætre at se på, men hvad de ikke har i udseende har de så mht. smag.

Som både sprødt og blødt lavede jeg en bønnepure af hestebønner, som jeg rullede til kugler og panerede – efter en tur i varm olie blev de sprøde uden på, og cremede og bløde indeni.

Jeg startede med at koge en grøntsagsfond; løg, porrer, resterne af grønkålen fra i går + lidt timian simrede en 30-40min. Morklerne var tørrede, så de blev udblødt i ca. 40min også.

Risottoen blev til helt traditionelt – sauterede løg, ris og hvidvin(i dette tilfælde var det dog tør vermouth) kogte ind, og løbende tilsat grøntsagsfonden og vandet fra svampene. Morklerne blev hakket groft og tilsat fra starten af også.

Da risene var møre og cremede tilsatte jeg til sidst en klat smør.

morkelrisotto3

Til kroketterne lavede jeg først en pure af hestebønner – først blev de afskallede, og så ristet lidt i lidt smør. Da de var varmet godt igennem tilsatte jeg lidt ekstra smør og en spiseskefuld mel og purerede det. Puréen fik lov at køle af inden jeg formede den til kugler.

Kroketterne blev vendt i mel, pisket æg, en blanding af knuste cornflakes og rasp, hvorefter de blev friteret i 180gr varm solsikkeolie.

morkelrisotto1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *