Nytårsaften 2012: Citronspongecake, med vaniljecreme og estragonolie

sponge4

Så stod den på dessert efter kødretterne på nytårsaften! En lille hurtig én af slagsen, nemlig mikrobølgeovns-spongecake.

Den bestod af en lille luftig kage med citronskal, en creme med masser af vanilje og estragonolie.

Dejen til kagen er skidenem: 50gr mel, 20gr flormelis,  fintrevet skal af 2 citroner, 1 tsk bagepulver(behøves ikke men giver lidt ekstra luft) vendes i 2 æggehvider der er pisket stive med lidt ekstra flormelis.

Massen sprøjtes ud i en kop beklædt med bagepapir(kan bare trykkes ned i koppen, det vigtige er at dejen ikke rører ved selve koppen), og bages ved fuld effekt i 40-50 sekunder. Man skal lige finde balancen, så kagen ikke bliver for tør eller for fugtig/sej.

Vaniljecremen blev til blot ved at piske æggeblommer med rørsukker og vaniljekorn fra så mange vaniljestænger som du har, og så vender man pisket fløde i.

Som “krydderi” lavede jeg en estragonolie. Masser af estragon overhældt med opvarmet(til ca. 65/70 grader) og så blendet. Man kan sigte olien, men jeg synes det er lidt hyggeligt at den er lidt grumset.

sponge3

3 comments

 1. Maja siger:

  Jeg er solgt – igen! Kagens konsistens ser virkelig lækker ud. Har ikke før haft lyst til at lave kagekop, men det er så sandelig ændret nu!

  Rigtig god weekend, Sjønne!

  • Sjønne siger:

   Det er en lidt spøjs konsistens, absolut ikke som normal bagt kage, men det var egentlig OK. Det er i hvert fald den hurtigste måde at trylle kage frem på :)

   Rigtig god weekend til dig også!

 2. Piskeriset siger:

  Haaaps! Den er straks skrevet bag øret (og øh… et mere konstruktivt sted ;-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *