Pizza med jomfruhummer og courgette

jomfruhummerpizza1

Det har stået lidt stille med posts på bloggen i nogle dage nu, synes ikke rigtig der har været lejlighed eller fantasi til det helt store – men bare vent, i weekenden skal der gives gas med mange lækre retter!

Her fandt jeg lige nogle billeder af en pizza som jeg lavede til frokost sidste weekend. Jomfruhummer, courgette og ost… simpelt, men super velsmagende.

Pizzadejen blev lavet af tipo 00 hvedemel, lidt surdej og lidt gær, salt og vand. Den blev rullet helt tyndt ud og smurt med en tomatsauce lavet med cherrytomater fra dåse, løg, hvidløg og oregano.

Nogle courgetter blev skåret ud og kernen skåret fra(det bliver noget sjask når det bliver varmt, og smager ikke af det store). Pizzaen blev drysset med masser af revet grana padano.

Pizzaen blev først bagt uden jomfruhummerhalerne, og da pizzaen var ved at være sprød i kanten smed jeg halerne på pizzaen og bagte den yderligere et par minutter.

Jomfruhummer skal kun lige nøjagtig være lune i kernen, så smager de bedst og er saftige samtidigt.

Skallerne blev selvfølgelig kogt til en kraftig fond – så har man til en lækker suppe eller paella en dag :)

3 comments

  1. Tip tip tip!!!
    Irma har Læsø Jomfruhummere til en flad 50’er i denne uge…

    Det ser hammerlæks ud – som sædvanligt 😉

  2. Piskeriset siger:

    He, det er alligevel lidt dekadent – men jeg tror også, det er første gang, jeg er stødt på jomfruhummere på pizza. Der kunne grillbars-pizzeriaerne godt lære noget 😀

    Har du prøvet at bage pizza på grill?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *