Remake af signaturretter: Bo Bechs Avocado, mandel og caviar

avocadocaviarmandel3

Dette er den første blogpost i en serie af posts der omhandler kendte kokkes signatur-retter. Om kokkene selv synes at det er deres signatur eller varemærke skal jeg ikke kunne sige, men det er de retter jeg forbinder dem med. Der vil løbende komme posts med andre signaturretter, og hvis der er én du bestemt synes jeg skal prøve at “remake” så giv endelig lyd fra dig!

Her er det Bo Bechs super simple ret bestående af 3 ting: Avocado, mandelolie og caviar!

Man skal bare bruge 3 ingredienser – en moden avocado, en spiseskefuld mandelolie og en god teskefuld caviar. Her duer det ikke med farvet stenbiderrogn eller “caviar-art”(gys). Der skal rigtig caviar til!  Jeg brugte den lækre og cremede Baerii-caviar fra Rossini.

Avocadoen skæres i tynde skiver og anrettes som man synes bedst. Bo Bech lægger skiverne i lag og skærer det til som en firkant. Jeg valgte at brede lagene ud som en vifte. Pensl avocadoen med mandelolie og anret caviaren ovenpå.

avocadocaviarmandel2

Smagene matcher virkelig godt. Den fede avocado og den salte caviar sammen med den let søde mandelolie går bare op i en højere enhed.

Det er også befriende ikke at have citrus blandet i sammen med avocadoen for en gangs skyld. Det er ellers normal kotyme at overdænge avocado med citronsaft eller lignende, da man undgår at den oxyderer hurtigt.

avocadocaviarmandel1

4 comments

  1. Erland siger:

    Ser rigtig flot ud , fin ide. En side bemærkning, du kan til en anden ret hvor du til undgå oxydering men også undgå citrus, bruge CITRAS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *