Rom-trøffel med vaniljeperler og puffet ris med hindbær

romkugle1

En lille søndagsdessert kom på bordet i dag – lidt kagerester fra fryseren blev til en gang romkugle-trøffel-masse.

Denne dessert blev pyntet med lidt sukker-fims, som jeg fik på hjernen efter at have luret på diverse billeder på nettet. Det krævede lidt øvelse men endte egentlig meget godt.

En rest marmorkage blev blitzet i min Bamix-grinder, og tilsat lidt kakaopulver, lidt jordbærsyltetøj og en sjat af min hjemmelavede vaniljeessens(rom, vodka og masser af vaniljestænger). Det blev rørt sammen og formet til en aflang pølse og blev drysset med lidt kokos.

romkugle2

Vanijleperlerne består af sagogryn der er kogt klare i lidt af min vaniljeessens og vand, og derefter skyllet og sat på køl et par timer i en bøtte med mere vaniljeessens og et drys rørsukker.

Som knas puffede jeg nogle risnudler i varm olie og dryssede dem med pulveriseret frysetørret hindbær.

romkugle4

Sukkerspiralen lavede jeg med isomalt. Jeg smeltede blot isomalten og hældte den ud på en silikonemåtte. Da den var ved at blive mere kølig strakte og foldede jeg den som man ville gøre med bolscher. På håndtaget af en grydeske(jeg brugte en metalske med rundt håndtag) trækker man så bolschemassen omkring i en lang tynd “streng”. Det stivner med det samme og man kan så forsigtigt trække spiralen af.

romkugle3

romkugle5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *