Skovmærke-fromage, hindbær og hvid chokoladecreme

skovmaerkefromage2

Her er en dessert lavet på én af de urter jeg hentede i skoven i går – Skovmærke!

Det blev til denne fromage, med hindbær fyldt med en creme lavet på mælk og hvid chokolade.

Fromagen blev lavet ved at koge en dl fløde op og tilsætte de rensede skovmærkeplanter og 3 blade udblødt husblas – det fik lov at trække et minut eller to inden det hele blev bamix’et på fuld knald i 2 min. Herefter blev fløden sigtet og pisket ind i 2 æggeblommer og ca. 50gr sukker. 1,5 dl fløde blev pisket til skum og vendt i skovmærkefløde/æggeblandingen og hældt i en form. Det skal stå på køl nogle timer inden det sætter sig.

Den hvide chokoladecreme lavede jeg ved at smelte chokoladen i lidt mælk og derefter piske det i et isbad(en stor skål med isterninger og vand med en mindre skål til cremen til at sætte ned i) indtil det tyknede nok til at komme i en sprøjtepose. Det blev fyldt i nogle hindbær og sat på køl.

Det blev anrettet med lidt bærsaft (fra frosne bær der var kogt ind) i bunden af en dyb tallerken, og så et stykke fromage skåret forsigtigt ud – de chokoladefyldte hindbær og lidt skrabet chokolade over. Til slut kom der et par duske af skovmærke på.

Det er absolut ikke sidste gang jeg laver desserter med skovmærke – det har en dejlig parfumeret smag, der faktisk kan minde lidt om julekrydderier. Med hindbærrene og chokoladen gjorde det sig nu meget godt som en forårsdessert.

 

6 comments

 1. WAuw! Hvor ser det labert ud. Fyldte hinder er noget af det frækkeste! 😉

 2. Sikke en smuk ret! Og de der hindbær fyldt med hvid chokoladecreme… Mums!

  • Sjønne siger:

   Tak :) Ja, det er rigtig gode små hapsere, sådan nogle hindbær – det skulle egentlig have været brombær, men min grønthandler svigtede mig desværre.

 3. Piskeriset siger:

  MMm, det ser vel nok godt ud! Fin detalje med de fyldte bær :-)
  Min svigermor spiste tidligere på ugen hos Skovlyst (dem med øllene af samme navn), hvor hun roste en dessert med skovmærke i, så jeg har luret lidt på, om ikke den lille sag er værd at eksperimentere med.

  • Sjønne siger:

   Tak for det :)

   Jeg synes klart at du skulle prøve at eksperimentere med skovmærke, var selv ret overrasket over den fine parfumerede smag. Jeg skal ihvertfald hente en lille posefuld inden de er helt væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *